Participatietraject Damman Croes

Damman Croes, gelegen in het hart van Krottegem, staat op het punt een thuis te worden voor nieuwe bewoners en een groene ontmoetingsplek voor de hele buurt.

Damman Croes

Waarom participatie met de buurt?

Het team van Damman Croes beschouwt participatie als essentieel voor een succesvolle stadsontwikkeling. Jouw stem, kennis en betrokkenheid zijn van onschatbare waarde voor dit nieuw stukje Roeselare. Of je nu een toekomstige bewoner, een buur of lokale ondernemer bent, jouw bijdrage is van grote waarde voor ons.

Neem deel aan het participatietraject en bouw mee aan de toekomst van Damman Croes

Wil je graag je steentje bijdragen aan de toekomst van Damman Croes en Krottegem?

Schrijf je dan in voor de workshop van dinsdag 14 november. Deze gaat door in JEUN Ten Elsberge (Mandellaan 101 - 8800 Roeselare). De verwelkoming start vanaf 18u, de workshop zelf start stipt om 18u30.

Ben je een vereniging en geïnteresseerd om een tijdelijke invulling op te zetten? Hou dan alvast maandag 4 december vrij in je agenda.

EF_DammanCroes_NO SLOTS
 • Schrijf je hieronder in voor de workshop van dinsdag 14 november.

Hoe verloopt het participatietraject voor Damman Croes?

Of je nu graag mee nadenkt over de toekomst van de site, liever de handen uit de mouwen steekt of beiden graag doet: we voorzien verschillende mogelijkheden om bij te dragen aan de toekomst van Damman Croes. Dat kan op de volgende manieren, nl. door ...

...deel te nemen aan de participatieworkshops over de publieke ruimte

 • Iedereen is welkom op de eerste workshop op dinsdag 14 november 2023 waarop we samen Damman Croes verder vormgeven. Dezelfde dag in de namiddag gaan we ook in gesprek met leerlingen van basisschool De Mozaïek.

 • Na de workshop koppelen we op een infomoment terug hoe de ontwerpers en architecten de ideeën en voorstellen hebben verwerkt. Later volgt ook nog onder meer een infomoment over de start van de werken

  ...een tijdelijke invulling op te zetten

  • We zullen een infomoment organiseren voor verenigingen die een tijdelijke invulling willen opzetten op de site van Damman Croes. Binnenkort vertellen we meer hierover. Ben je geïnteresseerd? Hou zeker onze nieuwsbrief in de gaten en hou voorlopig maandag 4 december 2023 vrij in je agenda.

  ...mee te werken aan de daktuin

  • De ambitie is gesteld om een dakmoestuin te realiseren in Damman Croes. Samen met expert Pakt, de toekomstige exploitant en de buurt willen we deze daktuin invullen en vorm geven. Later hierover meer.