Investeren in tijden van vergrijzing: assistentiewoningen

Geschreven op 28 april 2019

Een vastgoedbelegging wordt geassocieerd met zekerheid. Daarbij is seniorenhuisvesting een markt die almaar groeit door de toenemende vergrijzing van de bevolking.

Wisselbeke Assistentiewoning

Assistentiewoningen worden steeds populairder waardoor de vraag sowieso groter is dan het aanbod. Deze combinatie zorgt ervoor dat je investering zeker de moeite waard is. 

Gun jezelf een zorgeloze toekomst

Het huidige aanbod aan assistentiewoningen omvat in de meeste gevallen mooie, comfortabele appartementen met “verborgen” technische upgrades. Een ideale tussenstop tussen je eigen woning en een woonzorgcentrum. Het grote voordeel hierbij is dat je zelfstandigheid bewaard wordt en je tegelijkertijd toch kan genieten van de beschikbare hulp.

Door nu al te investeren in je toekomst, hoef je hier later geen energie meer in te steken en kan je zorgeloos intrekken in je eigen woning. Bovendien kan je deze woning de komende jaren perfect verhuren en maandelijkse huuropbrengsten innen. Je hoeft je geen zorgen te maken over je huurders aangezien ouderen honkvaster zijn en zorgzamer zullen omgaan met hun woning. Moest je toch beslissen om je assistentiewoning te verkopen, heb je ten slotte ook zekerheid op meerwaarde bij verkoop door de groeiende vraag. 

Caaap Lifetime Leanderhof2
Caaap Lifetime Leanderhof

Kwaliteit en locatie zijn cruciaal

Net als bij andere vastgoedbeleggingen is de kwaliteit van een assistentiewoning bepalend. Niet alleen de structurele architectuur en afwerkingsgraad zijn van belang, maar ze moeten ook comfortabel zijn. Voor dit oudere doelpubliek moet er nagedacht worden over de gebruiksvriendelijkheid van zaken als domotica, huishoudtoestellen en de badkamer. Ten slotte, investeer je best in een assistentiewoning met een goede ligging. Bij voorkeur dus dicht bij winkels en openbaar vervoer.

​Investeren voor het leven

Bij CAAAP zetten we sterk in op het populaire concept van “levensloopbestendige woningen”. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat een woning die je nu aankoopt over 20 of 30 jaar nog steeds biedt wat je nodig hebt. Onze concepten Lifetime Assist en Lifetime Comfort bieden mooie, comfortabele appartementen, ontworpen om er levenslang te wonen.

Lifetime Comfort

Via onzichtbare ingrepen anticiperen we op de toenemende zorgbehoefte van de bewoners. Zo zijn deze appartementen drempelloos en dus rolstoeltoegankelijk. Esthetiek en ergonomie zijn perfect op elkaar afgestemd en bieden bewoners rust en comfort. Bij deze type woningen zijn zorgdiensten optioneel en kan je deze “on demand” activeren.

Ontdek onze Lifetime Comfort appartementen op het woonproject Leanderhof in Zwevegem. 

Lifetime Assist

Deze appartementen zijn erkende assistentiewoningen en dus conform alle wettelijke vereisten. In deze woningen is er zorgverlening op maat met een vaste abonnementskost. De woonassistent is 24/24 beschikbaar en er is directe hulp bij noodsituaties. Als investeerder is het fiscaal interessant in aankoop gezien het verlaagde btw-tarief. Onze Lifetime Assist woningen in kasteel Wisselbeke liggen in het levendige centrum van Merelbeke en bieden een kwalitatieve dienstverlening. Neem zeker een kijkje op kasteelwisselbeke.be

Caaap Kasteel Wisselbeke Merelbeke

Gerelateerd project