Urban villa – Luxueus wonen nabij de stad

Geschreven op 20 maart 2019

Luxueus wonen in het groen maar toch centraal: het woonproject Wisselkouter in Merelbeke toont dat het kan.

Wisselkouter

Kernverdichting en betonstop zijn begrippen die niet meer weg te denken zijn in de hedendaagse vastgoedwereld.  Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2040 geen open ruimte meer te bebouwen. Hiervoor moeten steden en gemeenten inzetten op versterking van hun kernen en de bebouwing op een kwalitatieve en leefbare manier centraliseren. Op die manier krijgt de rand opnieuw meer ademruimte en groen die voor iedereen toegankelijk is. 

Ook CAAAP zet met zijn projecten in op verdichting nabij de stadskern om meer groen te vrijwaren maar met oog voor kwaliteit. Dichter bij elkaar wonen wordt de norm en dus gaat CAAAP de uitdaging aan om een aangename woonomgeving te creëren die nog steeds voldoende privacy biedt. Het luxueus woonproject Wisselkouter past in deze gedachte. Het is een uniek project omgeven door het groen van een gloednieuw park in het hart van Merelbeke.

Caaap Wisselkouter Interieur

De 6 compacte urban villa’s bieden verschillende types van appartementen met elk een beperkte private buitenruimte in ruil voor meer collectief groen. Dit biedt als voordeel dat je als bewoner niet meer de last hebt van het onderhoud van een grote individuele tuin maar wel nog kan genieten van voldoende licht en ruimte. Wonen in het groen maar toch centraal: Wisselkouter toont dat het kan. Vanuit het park flaneer je richting de Merelbeekse markt en zijn terrasjes, neem je het openbaar vervoer naar de Gentse Kouter voor een avondje uit of verken je met je fiets de prachtige Zwalmstreek langs de Schelde.

De urban villa’s staan los in de omliggende parktuin, waarbij elke gevel in interactie gaat met het landschap. Dankzij de wisselende oriëntatie van de grote terrassen, kijkt elk appartement uit op het groen en geniet iedereen van uitzonderlijke privacy. Collectiviteit zorgt er dus niet voor dat je moet inboeten op privacy maar biedt juist extra kwaliteiten. 

Wisselkouter Merelbeke Detail Caaap

Voor meer informatie over het project kan je terecht op de website www.wisselkouter.be

Gerelateerd project