hier komen promoties & acties

Wonen aan 't water. Baden in 't licht.

De Nieuwe Dokken

Gent

Fase 2 in verkoop

Het noorden van Gent wordt opgefrist met 400 nieuwe appartementen en huizen voor Gentenaars van alle leeftijden. Een buurt bestaat natuurlijk uit veel meer dan woningen: langs de kade valt er van alles te beleven.

Ontdek denieuwedokken.beOntdek denieuwedokken.be

  • Unieke ligging
  • Openbare voorzieningen

  • Recreatiemogelijkheden
  • Buurt van de toekomst

  • 390 woonentiteiten
  • Kantoorruimtes en horeca

Unieke ligging

De Nieuwe Dokken ligt aan de Schipperskaai, met de Bataviabrug als vlotte verbinding met de binnenstad. De betoncentrale en de kranen zijn de eyecatchers van dit herbestemmingsproject. De hele zuid-west gevel van De Nieuwe Dokken kijkt uit over het water. Bewoners kunnen er dus genieten van een ontspannende wandeling in de namiddagzon of ’s avonds bij zonsondergang.

Openbare voorzieningen

Voor ons is de omgeving minstens even belangrijk als het project zelf. Met de Nieuwe Dokken geven we de volledige buurt een nieuw gezicht. Omringd door groen en water komen er verschillende openbare voorzieningen zoals een kinderdagverblijf, buitenschoolse kinderopvang, basisschool en wijksporthal.

Je terras wordt je eigen urban jungle. Tussen het groen geniet je tot laat in de avond van de ondergaande zon en het bruisende stadsleven dat zich aan de horizon aftekent
Nieuwe Dokken Gent Caaap Bijoux Kroon Final

Recreatiemogelijkheden

Langs het water valt er vanalles te beleven. Er komen lokale handelaars, een brasserie, een broodjeszaak, kantoren ... Jong en oud kunnen er ontspannen dankzij brede wandelpromenades, groene wijkparken en nieuwe speeltuigen. Wie liever gaat shoppen in de historische binnenstad steekt makkelijk de dokken over via de handige fiets- en voetgangersbruggen.

De buurt van de toekomst

De ‘Nieuwe’ in De Nieuwe Dokken slaat niet zomaar op het feit dat we aan het Gentse Handelsdok een gloednieuwe buurt uit de grond stampen. Het wijst ook op hoe we het concept ‘ambitieus bouwproject’ herdefiniëren. We durven verder kijken dan morgen en willen actief nadenken over de duurzame buurt van de toekomst. In De Nieuwe Dokken zullen we zeer efficiënt met energie en warmte omspringen. Daarnaast zetten we in op het vervoer van morgen: fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer staan centraal. De coöperatie DuCoop (die de duurzaamheidsdiensten in De Nieuwe Dokken voorziet) is zelfs de trotse winnaar van de Klimaatprijs van de Radicale Vernieuwers, uitgereikt door De Standaard en Radio 1.

De Nieuwe Dokken Gent Duurzaamheid
Od Moestuin Final Web

Fase 2 van het project

De verkoop van de eerste fase loopt op zijn einde. Tijd voor een nieuwe fase in het project. Ten noorden van de Faar by Beel en Het Dek komen een aantal nieuwe gebouwen: de Pergola, met zijn indrukwekkende terrassen, en Bijoux, een gebouw met 8 unieke entiteiten. Tussen de twee gebouwen is er een groene, edible garden, een stadsmoestuin vol eetbare planten. Lees er meer over op denieuwedokken.be

Wil je nog meer weten over dit project?

 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten