hier komen promoties & acties

By Jacob + Macfarlane

HOOST

Knokke-Heist

HOOST is een herontwikkeling van het Maes en Boereboomplein in Knokke-Heist in samenwerking met AGSO (Autonoom Gemeentebedrijf Knokke-Heist). Het iconische concept is een ontwerp van het Parijse bureau Jacob + Macfarlane.

  • centrale ligging
  • 300 meter van de zee

  • 90 unieke appartementen
  • iconische woonplek


  • ondergrondse parkeergarage
  • levendig plein
Duurzaamheid, architectuur en beleving staan hier centraal.

Multifunctioneel plein

Het bestaande plein met de omliggende wegenis heeft een oppervlakte van 15.000 m² en wordt volledig heraangelegd voor de verschillende activiteiten zoals de wekelijkse dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen naar de ondergrond en maken plaats voor de kleurrijke toren van 13 verdiepingen. In de toren is er plaats voor onder andere de bibliotheek, gemeenteraadzaal, trouwzaal, spelotheek De Wip en een dubbelhoge multifunctionele hal.

Met een 90-tal unieke appartementen en heel wat ruimte voor detailhandel en horeca in de buurt zorgt Hoost voor een opwaardering van het plein. Duurzaamheid, architectuur en beleving staan hier centraal.

Hoost doorbreekt de klassieke badstadarchitectuur die onze kust typeert

Een ontwerp van Jakob + MacFarlane

Hoost wordt een echte eyecatcher. De toren is allesbehalve een doorsnee appartementsblok. Deze stapeling van traditionele huisjes zoals die in de rest van het dorp staan: met hellend dak en een privétuin, valt op door de felle kleuren en uitbundig groene balkons.

Zo doorbreekt Hoost de klassieke badstadarchitectuur die onze kust typeert.

Dit iconische ontwerp is van de hand van het Parijse architectenbureau Jakob + Macfarlane. Het gerenommeerde duo heeft tal van iconische gebouwen gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld de Orange Cube in Lyon en het Frac Centre in Orléans.

Ontdek hier meer projecten van Jakob + MacFarlane.

In het hart van Knokke-Heist

HOOST ligt in het hart van Heist op 300 meter van de zee en het station. 

Hoost G

Wil je nog meer weten over dit project?

Contactgegevens

www.hoostknokkeheist.be

info@caaap.be

+32 9 242 90 30

 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten