hier komen promoties & acties

Wonen op de binnenste buiten

't Groen Kwartier

Antwerpen

’t Groen Kwartier is de herontwikkeling van het voormalig Militair Hospitaal Antwerpen. Een nieuwe groene autovrije oase van bijna 8 ha binnen de stadsgrenzen van Antwerpen.

Bezoek groenkwartier.beBezoek groenkwartier.be

Eigenschappen

  • 46 appartementen met inspirerende architectuur
  • Groen park van 8ha met uitzonderlijke woonvormen en unieke stadzichten

Arsenaal Zuid

  • Drie gevels en 4m hoge plafonds in het gebouw Arsenaal Zuid
  • Voormalig Militair Hospitaal Antwerpen

Pluspunten

  • Autovrije karakter, ideaal voor jonge gezinnen
  • The Jane van Sergio Herman
Groen Kwartier Antwerpen Park

Groene oase van 8 hectare

't Groen Kwartier is een uitzonderlijke plek in het centrum van Antwerpen. Vroeger stond hier het Militair Hospitaal Antwerpen, en wij maakten plaats voor een groen park met uitzonderlijke woonvormen en unieke stadszichten. Het is een nieuwe buurt die symbool staat voor rust, creativiteit en architectuur. Door haar autovrije karakter is ‘t Groen Kwartier de ideale ontmoetingsplek voor familie en vrienden.

Internationale allure

In de oude kapel opende topchef Sergio Herman in 2014 zijn restaurant The Jane, dat door de Restaurant & Bar Design Awards werd uitgeroepen tot het mooiste restaurant ter wereld. Ook André Duval, oprichter van Duval Guillaume, koos voor 't Groen Kwartier. In de stookplaats zal hij creatieve co-workingspace installeren. Verder vind je hier PAKT, een innovatieve hotspot in Antwerpen, en Bobijn, de eerste passief gebouwde crèche van de stad.

Screen Shot 2018 07 04 At 08 15 52

Unieke woonbeleving, knappe architectuur

Deze nieuwe buurt heeft alle troeven van de stad, maar dan in een autovrij park. De historische hoofdgebouwen van het militair ziekenhuis, de kazerne, de stookplaats en de kapel werden prachtig gerenoveerd tot een moderne wijk die geschiedenis ademt. Hier ervaar je architectuur als hefboom voor een knappe stadskernvernieuwing.

Wil je nog meer weten over dit project?

Contactgegevens

 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten