hier komen promoties & acties

Binnenkijken bij de interieurcoördinatoren: Deel 4 - Lies

Geschreven op 2 juni 2020

We mogen een laatste keer binnenkijken bij een CAAAP-interieurcoördinator. Dit keer is dit bij Lies, interieurcoördinator voor de projecten Handbogenhof in Lier en Noordveld, de tweede fase van De Nieuwe Dokken in Gent. Zij gaf samen met haar man (tevens ook architect) een eigentijdse toets aan hun statige art deco huis.

Lies Header Foto

In 2003 hebben we ons art deco huis gekocht in Ronse. Daarvoor was het statige huis altijd van dezelfde eigenaars gebleven waardoor het gelukkig steeds zijn eigen karakter heeft behouden. In het begin moest er uiteindelijk wel wat opknapwerk gebeuren om het huis wat comfortabeler te maken. Zo hebben we de ramen vervangen door nieuwe houten ramen in padoek, centrale verwarming geïnstalleerd en een complete vernieuwing van de elektriciteit doorgevoerd. 

Missing link met de grote tuin

Om tijdens de warme zomermaanden volop te kunnen genieten, hebben we de tuin ook vrij snel aangelegd. Toch bleven we binnen de link missen met onze grote tuin… Er viel te weinig licht binnen in de leefruimte door de oude keuken in het bijgebouw achteraan.

Zo’n vijf jaar geleden hebben we dan uiteindelijk de stap gezet om het hele huis zo open mogelijk te maken naar de tuin toe. De nieuwe keuken is naar de straatkant verhuisd, waardoor er meer openheid ontstond achteraan. 

Lies Leefruimte
Lies Zicht Tuin
We hebben nog twee dakramen geplaatst om extra licht naar binnen te trekken

Vorig jaar volgde de grondige verbouwing met een nieuwe leefruimte en berging aan de tuinkant. Hierbij hebben we ook een verhoogd terras voorzien. Door zowel de leefruimte als het terras op te hogen, hebben we nu een veel beter overzicht op de tuin en de omgeving

In de hoge plafonds binnen hebben we nog twee dakramen geplaatst waardoor we nog extra licht naar binnen trekken tussen de keuken en de leefruimte. Het grote raam dat aan het terras grenst, brengt het buitengevoel van de tuin tot in de leefruimte. 

Natuurlijk, duurzaam én snel

De uitbouw is volledig opgetrokken uit houtskelet omdat dit natuurlijker is en de plaatsing veel sneller gaat. De wand is afgewerkt in een duurzaam frakéhout met variabele breedtes en voegen. 

Door de ingewerkte ledstrip komt dit volume ’s avonds in de schijnwerpers te staan. Het terras en de trap naar de tuin hebben we afgewerkt in klinkers zodat dit één mooi volume vormt. 

Door de ingewerkte ledstrip komt dit volume ’s avonds in de schijnwerpers te staan

Warme afwerking

Om de leefruimte nog meer te accentueren, kozen we een warm parket. Dit staat ook mooi in contrast met de lichtgrijze tegelvloer in de lager gelegen ruimte en de neutrale grijze zetel van Koozo. 

Het tv-meubel en de salontafeltjes brengen wat meer warmte en kleur in het geheel. De strakke, zwarte railverlichting leid je de weg naar buiten. Ten slotte doet de brede houten trap vaak dienst als uitstalplaats voor planten, foto’s en kaartjes… 

Lies Salontafeltjes
Lies Trap
 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten