hier komen promoties & acties

Binnenkijken bij de interieurcoördinatoren - Deel 2: Marjan

Geschreven op 28 april 2020

In het eerste deel van “Binnenkijken bij” toonde Julie haar favoriete plekje in huis. Dit maal toont interieurcoördinator Marjan (projecten Wisselkouter en Hoost) hoe zij haar bungalow van 106 m² omgetoverd heeft tot een architecturaal pareltje. Stap even mee binnen en ontdek hoe zij dit aanpakte…

Marjan 1 Header
Marjan

Midden 2017 kocht ik een bungalow uit de jaren zeventig in Sint-Andries bij Brugge. De ligging in de groene gordel rond Brugge was top. Ik moest enkel even wennen aan het idee om zowel het leef-als slaapgedeelte op het gelijkvloers te hebben. Het huis was aan een grondige totaalrenovatie toe dus ben ik creatief omgegaan met mijn verbouwbudget om in afwerking nog ruimte te hebben voor een aantal extraatjes.

Wonen op 106 m²

De woning heeft 3 slaapkamers met garage en dit op 106 m², wat kleiner is in oppervlakte dan een gemiddeld 3 slaapkamerappartement, maar de basisindeling van de woning zat goed. Mits een aantal kleine ruwbouwingrepen kon ik een aantal licht- en zichtassen optimaliseren en zo het ruimtegevoel nog vergroten. 

Bovendien ging er weinig m² aan de gang verloren, waardoor nagenoeg alle oppervlakte nuttige ruimte is, wat ook één van de basisprincipes is van de SmartOne units bij CAAAP.

Marjan 3 Blackbox 1
Marjan 4 Blackbox 2

Centraal in de woning plaatste ik een ‘black box’: een zwart volume in houtfineer dat start aan de houthaard in de leefruimte, overgaat in de kolomkasten van de keuken, vervolgens de deur van de badkamer verbergt en eindigt in de dressingkast van de hoofdslaapkamer. In de black box zelf is de badkamer van de woning verborgen.

Met een aantal kleine ingrepen kon ik het ruimtegevoel vergroten

3 in 1

Een van mijn hobby’s is koken, dus stond er op mijn verlanglijstje een grote keuken met kookeiland maar daar was helaas te weinig plaats voor. Door maatwerk zorgde ik ervoor dat de eettafel zowel in hoogte als materialisatie aansloot bij het keukenwerkblad en zo had ik tegelijk een 3 in 1 oplossing voor wat ik initieel in mijn woning wou: een keukeneiland, ruime eettafel én bar. 

Pronkstuk: stalen wandrek

Voor de black box in de leefruimte plaatste ik een plafondhoog zwart gelakt stalen wandrek met gebeitste eiken planken, een ontwerp van mijn papa en mezelf waar ik best wel trots op ben.  Op het wandrek staat een verzameling van persoonlijke spullen zoals mijn leukste kookboeken, vakantiefoto’s, cactusjes, mijn favoriete whiskey en een retro tafellamp van It’s about RoMi.  De stalen kast is tegelijk ook barkast en “coffee corner” waar ook mijn handgemaakte koffietasjes in prijken.  

Het plafondhoog zwart gelakt stalen wandrek is een ontwerp van mijn papa en mezelf
Marjan 5 Rek Spullen 1
Marjan 6 Rek Spullen 2

Ik gebruikte dezelfde beits van het wandrek om het ronde eiken koffietafeltje van Hay in de keuken een eigen toets te geven en de eiken planken van de zelf ontworpen TV kast en vestiaire in de inkom te kleuren: eenheid van materialen brengt immers rust in een interieur.

Eenheid van materialen brengt rust in een interieur

Industriële retrolook

De tafeltjes van Ethnicraft en poef van Woood in de zithoek vatten de stijl en het multifunctionele van de woning samen:  De 2 ineenschuifbare ronde tafels zijn gemaakt van staal met een bronzen kleur en ruwe afwerking, waardoor ze een industriële uitstraling hebben. Tegelijk hebben ze een tijdloze vormgeving en keert de donkere fineerlaag van de black box in het werkblad van de tafeltjes terug.

Het bijhorend dienblad met bronzen spiegel op een van de tafeltjes zorgt voor zowel een chique als een tijdloze uitstraling en geeft dieptezicht.  Het spiegelglas is handgemaakt en geeft door de verweerde uitstraling een artistieke toets. In combinatie met de woudgroene fluwelen poef zorgt dit voor een industriële retrolook met een warm, natuurlijk kantje. 

Marjan 7 Spullen Rek
Marjan 8 Tafeltjes
 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten