hier komen promoties & acties

De toekomst van stationsomgevingen ziet er veelbelovend uit!

Geschreven op 14 december 2018

Overal in Vlaanderen wordt de waarde van deze locaties herontdekt en wordt er volop ingezet op transformatie van deze buurten. ​Waar stationsomgevingen in het verleden vaak synoniem stonden voor leegstand, verloedering en verkeerschaos, zijn ze vandaag de focus geworden van een ambitieus stadsvernieuwingsbeleid.

Station Deinze Banner

Door haar centrale ligging, de goede ontsluitingsmogelijkheden en de nabijheid van tal van functies, lenen stationsomgevingen zich bij uitstek voor de realisatie van een nieuw en gemengd stedelijk project. Overal in Vlaanderen wordt de waarde van deze locaties herontdekt en wordt er volop ingezet op transformatie van deze buurten. Een belangrijke factor die in dit verhaal meespeelt is mobiliteit. Mobiliteit vormt immers een grote uitdaging voor de toekomst en wonen in de nabijheid van openbaar vervoer vormt één van de sleuteloplossingen voor dit probleem.

Het doel van het herontwikkelen van stationsomgevingen is om deze te transformeren naar hoogwaardige stedelijke woon- en werkomgevingen die zich goed inpassen in de bestaande omgeving. Omdat de mogelijkheid bestaat om hier vanwege de centrale ligging in een hogere dichtheid te voorzien, is er ook veel aandacht nodig voor kwalitatieve publieke ruimten en groen. Een ander belangrijk aandachtspunt betreft het mijden van autoverkeer op de site zelf aangezien dit zeer nadelig is voor de bewoners en bezoekers.

Met het woonproject HanGare, gelegen tegenover het Station in Deinze,  gaat projectontwikkelaar CAAAP de uitdaging aan!

“We zijn toegewijd en ambitieus. Met onze creativiteit willen we meewerken aan de stad van de toekomst. Voor ons is dat veel meer dan duurzaam en energiezuinig bouwen. Elk project is een zoektocht naar de perfecte interactie tussen de nieuwe gebouwen, de mensen en de omgeving. Om die interactie te kunnen realiseren is er durf en inventiviteit nodig. Wij dagen onszelf dan ook voortdurend uit om beter te doen. Om met een open blik naar de omgeving te kijken en die creatief in te vullen. Met onze verfrissende ontwerpen doen we buurten bloeien”.

We geloven dat het juiste project op de juiste plaats een meerwaarde biedt voor de hele buurt
Han Gare Deinze Caaap Gevel

Het voormalig bedrijfsterrein van ‘Bouw- en Interieurmarkt Van Kerkhove’ maakt plaats voor het woonproject HanGare. Op de site worden verscheidene deelgebouwen opgetrokken die georganiseerd zijn rond een collectieve, groene stadstuin die het hart vormt van HanGare. Het project is gelegen in het binnengebied tussen de Stationsstraat en de Achiel van Eechautestraat en is vanuit 3 zijden bereikbaar. Door de centrale ligging wordt HanGare een nieuwe ‘place to live’. De locatie kent een rijke geschiedenis omwille van de lokale verankering met de stad. In totaal zullen er in het project 51 eenheden gerealiseerd worden inclusief commerciële ruimtes. De sloopwerken zijn ondertussen volop gestart. In 2019 start de heropbouw van deze site. Meer info omtrent het project vind je op  www.hangare.be 

We geloven dat het juiste project op de juiste plaats een meerwaarde biedt voor de hele buurt. Met HanGare wordt de stationsbuurt in Deinze een aangename plek om te vertoeven.

Gerelateerd project

 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten