hier komen promoties & acties

Duurzaam mobiliteitsplan maakt van de stationsbuurt in Deinze de idéale investering

Geschreven op 15 februari 2019

Stationsomgevingen ondergingen de laatste jaren een heuse metamorfose. De negatieve weerklank die deze buurten vroeger met zich meedroegen behoort nu definitief tot het verleden. Iedereen erkent de waarde en het potentieel en daarom wordt er ingezet op vernieuwing en verjonging van deze buurten. Dit onder meer door het inplanten van nieuwe en gemengde projecten waar wonen en werken gecombineerd wordt.

Caaap Hangare Deinze Fietser

Het gunstige mobiliteitsmodel met de onmiddellijke nabijheid van openbaar vervoer en de beschikbaarheid van verscheidene functies binnen handbereik draagt hier in grote mate toe bij. Ook voor investeerders zijn stationsomgevingen steeds meer in trek. Ook CAAAP biedt met het project HanGare investeringsvastgoed aan gelegen in de stationsbuurt van Deinze.

Caaap Hangare Deinze Groene Binnentuin

Met HanGare wordt een nieuwe place to live gecreëerd recht tegenover het station en in het centrum van Deinze. Door het voorzien van groene binnentuinen wordt een rustpunt voor de gehele omgeving gecreëerd. Omwille van zijn ligging en verscheiden aanbod van appartementen en patiowoningen vormt het project de ideale uitvalsbasis voor verschillende doelgroepen.  Zo kunnen pendelaars die op een vlotte manier de afstand naar hun werk wensen af te leggen (en daardoor de steeds toenemende fileleed wensen te vermijden) hier hun gading vinden. Maar eveneens mensen die rust en groen wonen in het centrum van de stad willen combineren vinden hier hun thuis. 

Ook de vlotte bereikbaarheid van naastliggende steden als Gent en Waregem en het gemiddelde prijsverschil van -10% (bron: Fednot, cijfers 2018) met deze steden is een enorme troef voor HanGare en haar bewoners.

De stationsbuurten hebben een veelbelovende toekomst met het zicht op de duurzamere mobiliteit. Door de nabijheid van het station, de vele fietsmogelijkheden, deelwagens en de beperkte wandelafstand tot de Markt van Deinze is wonen in HanGare de ideale locatie voor pendelaars. Investeren in een project in een stationsomgeving zoals HanGare biedt daarom een grote huurzekerheid, waardevastheid en meerwaarde op termijn.

Caaap Hangare Verbinding
Caaap Hangare Deinze Factsfigures

Deinze heeft op heden 43.232 inwoners. Tegen 2027 wordt er in Deinze een bevolkingstoename verwacht van 5,6%. Nieuwbouwprojecten zoals HanGare zullen dus deze toename kunnen opvangen. Daarenboven zal door de betonstop vastgoed in de stad zeker duurder worden. Investeren in nieuwbouw heeft daarnaast het voordeel dat er geen structurele kosten nodig zijn in de eerste 10 jaar. De appartementen in HanGare bieden comfort en kwaliteit die ervoor zorgen dat je van een investering geniet die beantwoordt aan de meest energiezuinige normen. 

De herwaardering van stationsomgevingen zien we ook in andere steden terugkomen. Zo begonnen 10 jaar geleden de vernieuwingen van de stationsbuurt in Roeselare. Het nieuwe station werd intussen geopend en zorgt voor een meerwaarde van de stationsomgeving. Deze aanpak levert een hefboomeffect waardoor in de toekomst nog verschillende projecten in deze omgeving gerealiseerd zullen worden. Ook in de stad Gent zien we dat zowel rond het Sint-Pietersstation als het station Dampoort nieuwe ontwikkelingen ontstaan met kantoren, woningen, winkels en buurtondersteunende functies. 

Ook in Deinze komen er boeiende tijden aan voor de stationswijk. Om dit alles te kunnen verwezenlijken binnen het kader van een vernieuwde stationsomgeving heeft de Stad Deinze samen met enkele andere partners een masterplan opgesteld dat rond drie assen is opgebouwd: het voorzien van een nieuw kwalitatief openbaar vervoersknooppunt, aanleggen van een veilig openbaar domein en het aanleggen van een autoluwe verbinding met het stadscentrum. Hierdoor zal een openbare en groene ruimte aangelegd worden die Deinze nog aantrekkelijker maakt als woon-, werk- en winkelstad. Meer informatie is terug te vinden op de website van Stad Deinze

Benieuwd naar meer?

Al deze voorgaande elementen vormen samen de puzzelstukken van een geslaagd project waar het aangenaam wonen, werken en vertoeven is: HanGare. Voor meer informatie over het project kan u terecht op de website www.hangare.be

Benieuwd naar meer? Kom dan naar het infomoment op 21 februari. Inschrijven kan via de website.

 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten