hier komen promoties & acties

Lichtspel door geometrische lijnen, Oostende

Geschreven op 19 oktober 2018

Voor interieurarchitecte Kathleen Voet en haar vriend die architect is, vormde het gebouw Spinnaker een antwoord op een lange zoektocht naar een rustgevende woonplek, kort bij de zee.

Milho Spinakker1 Oostende Caaap

Het gebouw Spinnaker heeft een unieke ligging binnen het gerestaureerde Militair Hospitaal te Oostende.

De doordachte en tijdloze hedendaagse architectuur, het adembenemend uitzicht op de stad, de duinen en het strand, trokken de aandacht van huidige bewoners.

Dit doorzon appartement, met terrassen zowel aan de west- en oostzijde, was de ideale basis voor Kathleen om in te richten volgens haar wensen.

Milho Spinakker2 Oostende Caaap

Doordacht ontwerp

"Oorspronkelijk was dit een éénslaapkamer appartement maar aangezien we bij de start betrokken waren, konden we de indeling volledig zelf bepalen en omvormen tot flexibele ruimtes.”  Op deze manier ontstond een ontwerp waarbij de bewoners kunnen kiezen voor een extra afgesloten slaapruimte met stapelbedden of het appartement als één open leefruimte kunnen behouden. Deze omschakeling is mogelijk door twee kamerhoge panelen.

De keuken werd bekeken als een nis in de leefruimte met een toogelement als laag object in de ruimte.

De zitbank is de link tussen het eetgedeelte en de zithoek en gaat over in het TV-meubel.

Een sober gebruik van eerlijke materialen ondersteunt de eenvoud van het concept, waarbij elk detail van groot belang is.

Het natuurlijk licht dat overal erg aanwezig is, vormt een enorme meerwaarde voor het appartement. De kunstverlichting is zeer subtiel verwerkt in een aantal lichtlijnen zonder dat deze zich opdringen.

Oorspronkelijk was dit een éénslaapkamer appartement maar aangezien we bij de start betrokken waren, konden we de indeling volledig zelf bepalen en omvormen tot flexibele ruimtes.

Loftgevoel in de slaapkamer

De slaapkamer is als één geheel uitgewerkt met de badkamer, zodat ook hier de ruimtelijkheid fel aanwezig is. Door opnieuw één functioneel meubel de link te laten maken van het badkamergedeelte met het slaapgedeelte wordt er maximale ruimtelijkheid gecreëerd. Er wordt een maximale ruimtelijkheid gecreëerd in de badkamer en het slaapgedeelte door het plaatsen van een functioneel meubel. 

Milho Spinakker4 Oostende Caaap
Milho Spinakker5 Oostende Caaap
Milho Spinakker6 Oostende Caaap
Milho Spinakker7 Oostende Caaap
Milho Spinakker8 Oostende Caaap
Milho Spinakker9 Oostende Caaap

   

Gerelateerd project

 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten