hier komen promoties & acties

Stadsbibliotheek Mechelen

​Met de verhuis van de Mechelse stadsbibliotheek in september 2019 kwam de voormalige bibliotheeksite aan de Moensstraat vrij voor een nieuwe invulling. Voor de zoektocht naar een kwalitatieve partner voor deze strategische herontwikkeling schreef de stad eind 2019 een leidraad uit voor een verkoop onder voorwaarden.

Midden 2020 kwam CAAAP als best gerangschikte kandidaat naar voor en werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten. In het juryverslag werden onder meer de hoge circulaire en duurzaamheidsambities, het doordacht stedenbouwkundig ontwerp en de gepaste architecturale vormgeving geprezen.

CAAAP zal de site de komende jaren herbestemmen tot woonproject met een 20-tal wooneenheden gericht op een divers doelpubliek, een buurtfietsenstalling, buurtondersteunende functies en een daktuin. Voor het ontwerp van het masterplan, de gebouwen en het landschap wordt samengewerkt met BOB361 Architects en Wirtz International Landscape Architects.

Bibliotheek Mechelen 2
Bibliotheek Mechelen 3

Ben je geinteresseerd in dit project?

Laat vrijblijvend je gegevens achter in onderstaand formulier en wij houden je op de hoogte.

CAAAP Website Contact
Voornaam*
Familienaam*
E-mail*
Telefoonnummer
Lead Source
Project of onderwerp
Ik wil...
Ik heb een vraag of opmerking
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en geef de toestemming dat mijn gegevens worden verwerkt conform de privacyverklaring onderaan deze pagina.*  
Nieuwsbrief Opt In
 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten