hier komen promoties & acties

Stadsbibliotheek Mechelen

​Met de verhuis van de Mechelse stadsbibliotheek in september 2019 kwam de voormalige bibliotheeksite aan de Moensstraat vrij voor een nieuwe invulling. Voor de zoektocht naar een kwalitatieve partner voor deze strategische herontwikkeling schreef de stad eind 2019 een leidraad uit voor een verkoop onder voorwaarden.

Midden 2020 kwam CAAAP als best gerangschikte kandidaat naar voor en werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten. In het juryverslag werden onder meer de hoge circulaire en duurzaamheidsambities, het doordacht stedenbouwkundig ontwerp en de gepaste architecturale vormgeving geprezen.

CAAAP zal de site de komende jaren herbestemmen tot woonproject met een 20-tal wooneenheden gericht op een divers doelpubliek, een buurtfietsenstalling, buurtondersteunende functies en een daktuin. Voor het ontwerp van het masterplan, de gebouwen en het landschap wordt samengewerkt met BOB361 Architects en Wirtz International Landscape Architects.

Inschrijven infomoment buurtbewoners

Op 10 en 11 februari tussen 15u en 19u zal iemand van CAAAP aanwezig zijn in de voormalige leeszaal van de bibliotheek om voor de buurtbewoners tekst en uitleg te geven over de herontwikkeling van de bibliotheeksite. Inschrijven is verplicht.

Om alles coronaproof te laten verlopen, vragen we om rekening te houden met een aantal maatregelen: 

  • Er wordt één gezinsbubbel per tijdslot van 20 minuten binnen gelaten. 
  • Probeer op tijd te komen. Dit betekent niet te laat, maar zeker ook niet te vroeg. Zo vermijden we samenscholing van bubbels. Gelieve buiten aan de bib te wachten tot je wordt opgehaald.
  • Tijdens jouw aanwezigheid is het verplicht om een mondmasker te dragen. Er wordt alcoholgel voorzien voor het ontsmetten van jouw handen, voor en na jouw bezoek. 
  • Gelieve steeds voldoende afstand te bewaren (1,5m).

SCHRIJF HIER INSCHRIJF HIER IN
Bibliotheek Mechelen 2
Bibliotheek Mechelen 3

Ben je geinteresseerd in dit project?

Laat vrijblijvend je gegevens achter in onderstaand formulier en wij houden je op de hoogte.

CAAAP Website Contact
Voornaam*
Familienaam*
E-mail*
Telefoonnummer
Lead Source
Project of onderwerp
Ik wil...
Ik heb een vraag of opmerking
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en geef de toestemming dat mijn gegevens worden verwerkt conform de privacyverklaring onderaan deze pagina.*  
Nieuwsbrief Opt In
 
Zoek op trefwoord

...of bekijk het overzicht van al onze projecten