Binnenkijken bij de interieurcoördinatoren – Deel 3: Jan

Geschreven op 12 mei 2020

Dit maal gaan we op bezoek bij Jan, interieurcoördinator voor de Brouwerij, Wisselbeke en NOA’H. Hij vertelt ons hoe hij samen met zijn partner een interbellum huis in Zulte aanpakt en renoveert met respect voor het verleden.

Jan Cover Photo

Midden 2017 zijn we van een appartement in Gent verhuisd naar een huis met een tuin in Zulte, terug naar de roots van mijn partner. We wisselden het drukkere stadsleven om met een rustigere gemeente om wat meer ruimte te hebben voor ons gezin.

Het interbellum huis waar we verliefd op werden, was doorheen de jaren al wat van zijn pluimen kwijt geraakt. We beslisten om dit geleidelijk aan weer op te bouwen en de uitstraling te geven die het verdient met behoud en respect voor elementen uit het verleden.  

Renovaties met respect voor het verleden

We beslisten om meteen te gaan wonen in ons huis zodat we gaandeweg konden voelen wat we zouden willen veranderen. Ideaal is het niet altijd maar op die manier denk je wat verder en merk je vlug wat zal werken en wat niet. 

Oude objecten een nieuw leven geven

Oude objecten hebben mij altijd al geïntrigeerd, het verhaal dat er achter zit, het vakmanschap… Ik neus graag rond op tweedehandswebsites en vond zo een oude dubbele deur in dezelfde trapezium vorm als onze ramen en deur in de voorgevel. 

Na vele verflagen weg te krabben, zullen we een prachtige deur hebben die voor de nodige dramatiek zal zorgen.

Nu hebben we een hoekigere trap met insnijdingen en sierlijsten, een knipoog naar zijn voorganger.

Compromissen sluiten

Als je aan de slag gaat in een oud huis, stoot je af en toe op onvoorziene verrassingen. Zo moesten we met pijn in het hart afscheid nemen van de oorspronkelijke trap met wrongstukken. Deze laten herstellen was onbetaalbaar en hebben we een compromis gezocht. 

Nu hebben we een hoekigere trap met insnijdingen en sierlijsten, een knipoog naar zijn voorganger. 

Onderaan de trap hebben we ook de gyproc wand weer vervangen door een glazen wand in de stijl van het huis. Ten slotte hebben we er ook voor gekozen om lambrisering te voorzien die de plafondhoogtes nog meer benadrukt. 

Jan Trap 2
Jan Trap 3

Hotel allures

De zolderverdieping hebben we volledig open gemaakt tot in de nok. Dit is nu onze master bedroom met als eye catcher een composieten bad op een troon van terrazzo tegels (Bomarbre). Een beetje hotel allures in een art deco huis ... voor ons een perfecte match.

We zijn zo goed als altijd bezig met renoveren… De volgende zaken die we aanpakken zijn de ramen en de leefruimte. Beetje per beetje krijgt ons huis weer het karakter en de uitstraling die het verdient… 

Jan Bad
Jan Master Bedroom