Tijdelijke invullingen

Het zit in het DNA van CAAAP om levendige plekken te ontwikkelen waar mensen graag vertoeven en wonen. Om een groter draagvlak te creëren voor het toekomstige woonproject en de leegstaande of oude gebouwen optimaal te benutten, gaan we als projectontwikkelaar graag samenwerkingen aan met tijdelijke invullingen die de site doen heropleven en buren en omwonenden bewust maken van het nieuwe, toekomstige project.

Tijdelijk, maar voor altijd

Ondertussen hebben al heel wat creatieve ondernemers tijdelijk intrek genomen in toekomstige CAAAP-projecten. Eén voor één succesvolle projecten die tijdelijk, maar wel voor altijd indruk zullen blijven maken. 

Yellow Sky, succesvol brunchconcept in Zwevegem

“CAAAP contacteerde ons om de commerciële ruimtes op Leanderhof een creatieve invulling te geven. Het sprak ons meteen aan om in Zwevegem iets leuks en hips te doen. Des te meer omdat we vlak bij de site wonen. Ons oorspronkelijk idee was om de webshop www.yellowsky.shop bekend te maken bij het grotere publiek door in een fysieke winkel alle producten zichtbaar te maken. Al snel kwamen we echter  bij grootsere ideeën. Waarom de shop niet combineren met een brunchbar? Zelf vinden we het zalig om in het weekend uitgebreid te ontbijten.

  • Dageraad en Julien, zaakvoerders Yellow Sky

ONTDEK LEANDERHOF ONTDEK LEANDERHOF
De combinatie van de kans die CAAAP ons gaf door het ruime pand aan te bieden, enthousiaste klanten en de centrale ligging maakten dit voor ons een echt succesverhaal.”

Lokaalmarkt, verankerd met de buurt

Er zijn ondertussen verschillende Lokaalmarkten in gans Vlaanderen. Deze overdekte markten gaan telkens door op vrijdag of zaterdag en verwelkomen wekelijks lokale boeren, marktkramers én enthousiaste kopers.

Een van deze markten vond een jaar lang plaats in het oude Provinciehuis in Sint-Andries (Brugge). Op deze plaats komt het nieuwe woonproject Abdijbeke. Sjarel Buysschaert, één van de oprichters van Lokaalmarkt, blikt positief terug op deze samenwerking! 

“Alles is heel goed verlopen. Onze vrijwilligers, de buurtbewoners en marktkramers kwamen hier wekelijks met goesting en een glimlach. We hebben ondertussen al verschillende locaties opgezet in Vlaanderen, maar hier in het Oude Provinciehuis was het wel opvallend hoe begaan de buurt was met de herbestemming van deze locatie. Vanaf de opening hadden we heel veel “early believers” en veel mensen over de vloer.

Ook de samenwerking met CAAAP is voor ons echt een enorme steun geweest. Vanaf het begin was er altijd open en goede communicatie. Er werd meegedacht over de indeling van de markt en er werden frisse ideeën aangebracht. Het menselijk contact met het team van CAAAP was een grote meerwaarde en heeft ons échte ondersteuning gegeven. Merci!

ONTDEK ABDIJBEKEONTDEK ABDIJBEKE
Een unieke locatie vraagt om unieke ervaringen.

Pand 365, hippe ontmoetingsplek in hartje Halle

Het oude Belgacomgebouw in Halle werd bijna twee jaar lang een nieuwe broedplaats voor creatievelingen op zoek naar vrijheid.

Met Pand365 en de vele ruimtes in de oude gebouwen wou oprichter Tomhas vooral een podium bieden aan jonge kunstenaars, artiesten, muzikanten ...  Er waren bijvoorbeeld regelmatige dj-sets in het weekend of yogasessies in de grotere zalen. Daarnaast zijn er nog verschillende rommelmarkten en feestjes georganiseerd en werd een heuse escape room geïnstalleerd. 

ONTDEK NOA'HONTDEK NOA'H

De Nieuwe Dokken – DOK, creatieve broedplaats in het noorden van Gent

DOK was een tijdelijke invulling van een braakliggend terrein in de Oude Dokken in afwachting van de bouw van woonproject De Nieuwe Dokken. Na 8 jaar als bruisende en inspirerende ontmoetingsplek in Gent, sloot DOK op 29 september 2019 definitief haar deuren. Dit betekende ook de start van de tweede bouwfase van dit duurzame woonproject. 


Ontdek meer over het project op www.denieuwedokken.be

KOER in Brugge

In de zomer van 2020 zette zomerbar KOER in Brugge zijn deuren open en verwelkomde er alle Bruggelingen in de achtertuin van Gulden Roos, één van de nieuwe ontwikkelingen van CAAAP. 

KOER was een rustplaats midden in het centrum om samen te bubbelen, verbinden en vooral te genieten. Het was een ruimte voor gezelligheid en artistieke uitingen.

Do vzw, de bezielers achter het KOER-concept, trokken daarna in het aanpalende pand in de Gulden-Vlieslaan. Het pand werd omgebouwd tot een creatieve hotspot met ateliers die podium boden aan onder andere een saxofoonbouwer, een muziekproducer en een videostudio. 

ONTDEK GULDEN ROOS ONTDEK GULDEN ROOS

Kopjezwam: Urban Farming in oude gebouwen van een natuursteenbedrijf

Enkele jaren geleden kocht CAAAP de site van natuursteenbedrijf Lanssens in Brugge. Op deze plek, vlakbij de Brugse ring, zal CAAAP de grijze zone herontwikkelen tot een nieuwe aantrekkingspool. In afwachting van de bouwvergunning en de bouw van deze nieuwe gebouwen, stelt CAAAP de leegstaande gebouwen ter beschikking aan Kopjezwam, een urban farming bedrijf uit Brugge. Dit unieke bedrijf kweekt oesterzwammen en microgroenten op koffiegruis.