De BiënnAAAle Interieur Kortrijk

Geschreven op 23 november 2018

De drie A’s door de ogen van onze CAAAP Interieurcoördinatoren. CAAAP staat voor creators of triple—A places. De drie A’s definiëren onze projecten, maar ze zeggen even goed waar we als projectontwikkelaar voor staan: A-team, Architectuur en Ambitie.

Biennale

A-team

Mensen zijn het middelpunt in alles wat we doen. We ontwikkelen projecten voor en door mensen.  Met ons toegewijd team van interieurcoördinatoren trokken we naar de Biënnale Interieur in Kortrijk.  Wonen is beleven. Bij CAAAP willen dan ook de laatste interieurtrends op de voet volgen. De inspiratie en innovatie waarvan we op Interieur konden proeven, nemen we mee in de ontwikkeling van onze nieuwe projecten. Heel wat thema’s zijn in een stedelijke context niet meer weg te denken: betaalbaarheid, authenticiteit, duurzaamheid, …
Interieur stelt deze op een creatieve manier in het daglicht. 

Lies

Architectuur

Ons gedreven team werkt graag aan een project met toparchitecten. Samen met hen kijken we verder dan architectuur alleen. Ook onze interieurs vertellen een sterk verhaal: we zijn gepassioneerd door designers en ontwerpers met nét dat tikkeltje meer…

Dit is dan ook één van de redenen waarom onze interieurcoördinatoren een bezoekje brachten aan deze inspirerende beurs en stilstaan bij enkele trends die hun aandacht trokken.

EXTREMIS, outdoor furniture.

Thema bij Extremis dit jaar was “La vita è bella”:  duurzaam, compact en speels design. Hun inspiratie was de Cinque Terre langs de Italiaanse kust in Ligurïe, Italië, waar elke vierkante centimeter zo optimaal mogelijk benut wordt. 

Op de beursstand van Extremis werden we verrast door een speelse rondleiding met audiofoon. Het wordt belangrijker in steden, waar de bevolking blijft groeien, om ruimte op een intelligente en efficiënte manier te gaan gebruiken.  

Cinqueterra2
Extremis 1
Extremis 2

Hun beursstand toonde ons hoe kleinste ruimtes op een zeer efficiënte en multifunctionele manier kunnen benut worden. Dit resulteerde in een kleurrijke setting met verborgen hoekjes waar hun collectie werd getoond. Een collectie die perfect past in een stedelijke omgeving. 

Efficient Ruimtegebruik

DELTALIGHT, architectural lighting

Deltalight vond voor deze editie hun inspiratie bij het thema ‘reflecties’. REFLECTIONS werd dan ook de verzamelnaam voor 3 nieuwe collecties en 3 boeiende avonturen . Interieur kreeg de primeur om deze collectie te showen aan het grote publiek. Met deze collectie zorgt Delta Light voor de juiste sfeer. Hierdoor kan elke ruimte op een unieke en warme manier ervaren worden.

Ook het ontwerp van hun beursstand sprong in het oog. Het concept “een wereld van reflecties” werd een spiegelpaleis met verrassende hoeken en gezichtspunten. Dankzij de reflecterende oppervlakken werden de producten individueel getoond met andere producten op de achtergrond. De licht vervormde reflectie van het gespiegelde laminaat zorgt voor een bijkomende dimensie.

Delta2

STUDIO HENK, Amsterdams ontwerpbureau

Studio HENK sprong er uit omwille van de kleur, een mix van roze en rode tinten in combinatie met eenvoudige meubelen.

Studio HENK werd eind 2013 opgericht door Okke en Xander Albers, twee broers uit het zuiden van Nederland. “We ontwerpen meubels van hoge kwaliteit die bereikbaar zijn voor iedereen.” Hun missie: streven naar precisie en vakmanschap. Ze kiezen heel bewust het materiaal waar ze mee werken. Ze gebruiken alleen eik met de fijnste nerf, de mooiste stoffen en de beste kwaliteit staal. De grote variatie aan afwerkingen, kleuren, frames en stofferingen zorgen ervoor dat je talloze unieke combinaties kan samenstellen die in elk interieur en projectinrichting passen.  Studio Henk denkt verder. Hun klanten kunnen door middel van een configurator een volledig gepersonaliseerde tafel samenstellen. 

Studio Henk Bew

Er waren dit jaar heel wat jonge en talentvolle ontwerpers te zien op de Biënnale in Kortrijk Xpo.

Atelier Piraat was hier één van. De twee heren van Atelier Piraat maken meubilair met eerlijke materialen, vakmanschap en zin voor detail. Toegankelijke objecten zoals  lampen, wandrekjes en kleurrijke krukjes.

Bij Studio Van Campenhout hebben we een  leuke en unieke vuurkorf gezien. Handmade in Belgium.  De Barbarossa warmt je op na een gezellige herfstwandeling.


Barbarossa
Joias
Joias2

Als laatste zetten we graag de co-creaties van ‘Joias’ in the picture. Originele objecten die ontstaan zijn uit een samenwerking van 3 ontwerpers. Geïnspireerd door culturele tradities, verhalen en een prachtige omgeving werden producten ontworpen met lokale materialen.

Alle objecten zijn uniek en met de handgemaakt.

Laat je ook inspireren via onze websitefacebookpagina en instagram.