De interieurcoördinatoren van CAAAP spotten de trends

Geschreven op 27 januari 2020

Twee keer per jaar opent Maison & Objet de deuren in Parijs. Een hoogmis van de nieuwste interieurobjecten – én trends.

Mo Groepsfoto

De interieurcoördinatoren van CAAAP gingen een dagje op pad in de 8 kleurrijke hallen om de laatste trends te spotten en ook in 2020 het beste advies te kunnen geven voor jouw droomappartement.

Er zijn overduidelijk enkele blijvers, maar ook nieuwkomers die ten tonele verschijnen. Ontdek hieronder enkele interieurtrends voor het komende jaar… 

Duurzaam en natuurlijk

Duurzaamheid is alomtegenwoordig en niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Dit weerspiegelt zich ook in onze interieurs, waarin duurzame en natuurlijke objecten een nóg belangrijkere rol gaan spelen. 

We kiezen steeds vaker voor producten met een langere levensduur. Natuurlijke materialen in huis is niets nieuws: sinds enkele jaren zien we steeds meer hout, jute en marmer in interieurs tevoorschijn komen. Mensen kiezen steeds vaker voor een warmere uitstraling met natuurlijke kleuren en materialen.

Mo Blauw Duurzaam
Mo Duurzaam En Natuurlijk

Kleuren: Back to basics

“Brown is the new black”, ook in de interieurwereld. Voor veel mensen is zwart te hard. Bruin is daarentegen veel zachter. Er wordt steeds vaker gekozen voor milde tinten en natuurlijke, rustige materialen om zo het interieur een rustige en warme uitstraling te geven.

Warme rode en bruine tinten worden vaak gecombineerd met accentkleuren als oker. Fans van blauw en groen in huis kiezen dit jaar best voor blauw en groen met een warme (grijze) ondertoon.

Er wordt steeds vaker gekozen voor milde tinten en natuurlijke, rustige materialen

Ronde vormen

Deze back to basics-trend is niet enkel in kleur terug te vinden, maar ook in vorm. Mensen kiezen opnieuw voor eenvoud en organische, ronde vormen. Ronde tafels, lampen, accessoires… Ze zijn niet meer weg te denken uit het interieur. 

Mo Bank Rond
Mo Bank Rond 2

Marmer en fluweel

Fluweel is al even helemaal terug van weggeweest. En het is een blijver. Langzamerhand krijgt het wel wat concurrentie van bouclé, een zachte stof die meestal bestaat uit losse geweven patronen, draden en lussen van diverse stoffen. Bouclé is ook bekend als “Chanel stof” omdat deze veel gebruikt wordt in het Franse modehuis. 

Ook marmer is een blijver. Er wordt echter steeds meer gevarieerd met het materiaal. In het begin zag je vooral wit marmer met grijze aders, maar nu zie je ook groen, roze of zelfs zwart marmer.

Luxe

Alle materialen die luxe uitstralen zijn bezig aan een opmars. Naast marmer en fluweel zie je bijvoorbeeld ook vaker gekleurd glas bij servies, vazen, maar ook bijvoorbeeld bij spiegels die worden voorzien van een gekleurd laagje. 

Mo Luxe Glas

Romantiek

De Scandinavische interieurstijl moet stilaan inboeten voor wat meer romantische accenten. Kleuren zoals donkergroen en oudroze maken een opmars. Ook dessins met bloemen, meer vintage accessoires en geurkaarsen maken dit nieuwe romantische interieur compleet. 

De Scandinavische interieurstijl moet stilaan inboeten voor wat meer romantische accenten.

Urban Jungle

De combinatie van botanische prints, een overvloed aan groen en natuurlijke materialen en voorwerpen in huis… Het is een trend die al een tijdje leeft, maar de Urban Jungle is van plan te blijven, ook in 2020. 

Mo Jungle 1
Mo Jungle 2

Esthetisch functioneel

Mensen gaan steeds kleiner wonen en interieurtrends spelen hierop in. Klein wonen wordt zelfs een trend op zich. Naast de esthetische kant speelt bij een kleinere woning natuurlijk ook het functionele aspect een belangrijkere rol. 

Mo Zetel Oker

Ook bij CAAAP zetten we ons heel sterk in om de schaarser wordende ruimte efficiënt te benutten. Het woonconcept SmartOne is hier een perfect voorbeeld van. Een SmartOne appartement of woning is van binnen naar buiten ontwikkeld, waarbij alle technische ruimtes gecombineerd worden rond 1 centrale koker. Dat zorgt voor flexibiliteit en één grote open ruimte. SmartOne is compact en betaalbaar, zonder aan wooncomfort te moeten inboeten. Interesse in een SmartOne appartement? Neem een kijkje op www.leanderhof.be

2020 belooft een mooi jaar te worden met veel nieuwe én lopende projecten. Bij elk project word je van aankoop tot oplevering van je appartement opgevolgd door jouw persoonlijke interieurcoördinator die je bijstaat bij alle keuzes en je advies geeft over kleuren, materialen en indeling van de ruimte.

Benieuwd naar alle CAAAP-projecten? Neem een kijkje op onze projectpagina.