Compact wonen in een voormalige brouwerij - Industriële loft op 68 m²

Geschreven op 18 december 2018

De terreinen van voormalige brouwerij ‘De Arend’ in het centrum van Kortemark worden omgevormd tot een nieuw en levendig woongebied. De Mouttoren zal het woonproject de juiste allure geven en het industriële verleden op een waardevolle manier integreren. Dit is eveneens het meest unieke gebouw in het project. In de toren bevinden zich 3 compacte lofts met een buitengewoon karakter.

Loft1 De Brouwerij Caaap

Eyecatcher in berkenmultiplex

Bij de indeling werd er slim nagedacht over elke vierkante cm. Het ontwerp is zo bedacht dat er een maximaal gebruik is van zowel de oppervlakte als de hoogte van de loft.  Alle technische ruimtes zijn georganiseerd in één houten box in berkenmultiplex, dé eyecatcher van dit appartement.  Door het toilet, de berging, de keuken en de badkamer te centraliseren in één volume, ontstaat er één grote vrije leefruimte.  De hoge plafonds en zichtbare profielen zorgen voor een industrieel karakter. Verder zorgen doordachte detaillering en materiaalkeuze voor rust en eenvoud.  Het resultaat is een tijdloos, warm en lichtrijk interieur.

Door het toilet, de berging, de keuken en de badkamer te centraliseren in één volume, ontstaat er één grote vrije leefruimte.
De Brouwerij Kortemark Caaap Loft2

Functionele keuken en badkamer

De compacte keuken maakt deel uit van de box en is mee uitgewerkt in berkenmultiplex.  De keuken is functioneel ontworpen, heeft veel opbergruimte en een groot gebruiksgemak.

Ook de badkamer is optimaal ingericht: de strakke en ruime inloopdouche met glazen wand zorgt voor transparantie.  Bij de lavabo is er leg- en opbergruimte voorzien.

Denk verticaal

Bij het ontwerpen van de loft is er ook verticaal nagedacht. De ruimte is maximaal benut in de hoogte door middel van opbergkasten tot aan het plafond, kastruimte rond en boven het ingewerkte bed en een ingebouwde dressingkast die aansluit tegen het keukenvolume. Het voorstel van de semi-transparante plafondhoge vestiairekast in de inkom is dan weer slim bekeken doordat ze tegelijk een scheiding vormt tussen het toilet en de bureauhoek.

De Brouwerij Kortemark Caaap Loft Avond

Flexibel leef- en slaapgedeelte

Het leef- en slaapgedeelte kan je in een handomdraai veranderen. Door het bed op te bergen in de multiplexwand krijg je extra ruimte voor een feestje met vrienden.

Je kan de slaapruimte subtiel afsluiten door een semi-transparant gordijn dat tegelijk zorgt voor privacy maar de ruimte toch niet volledig afsluit.

De Brouwerij Kortemark Caaap Bib

Zie jij jezelf in één van deze lofts wonen?

De lofts zijn casco te koop en kunnen zoals hierboven beschreven uitgevoerd worden. Je kan er uiteraard ook zelf een invulling aan geven. Geef hier vrijblijvend je gegevens door of contacteer ons op +32 (0)9 242 90 30 voor meer info.

Gerelateerd project