Een dag uit het leven van Ward

Geschreven op 3 mei 2021

Bij CAAAP zijn mensen het middelpunt bij alles wat we doen. We ontwikkelen projecten voor en door mensen. Sinds kort zijn we op zoek naar een nieuwe projectmanager technieken om ons A-team te versterken. Wat houdt deze job in en wie zou een ideale kandidaat zijn? Niemand die het beter kan uitleggen dan Ward, die deze job momenteel uitvoert bij CAAAP.

Pm Tech Header

Wat zijn jouw belangrijkste taken als projectmanager technieken?

In essentie zorg ik ervoor dat het budget technieken steeds optimaal is besteed. En dat gaat veel verder dan tabellen naast elkaar leggen. Ik zoek voor ieder project steeds het optimale concept van de technische installaties.

In wedstrijddossiers stellen we bij CAAAP visienota’s op waarin we op een eenvoudige manier uitleggen waarom ons hoogtechnologisch of net zeer eenvoudig concept een meerwaarde is voor mens en maatschappij. In het verdere detailontwerp werken we samen met onze externe partners en zijn we steeds alert om het budget technieken zo optimaal mogelijk te besteden.

Aangezien we aan de start staan van een technologische revolutie van hernieuwbare energie en slimme steden volg ik ook alle nieuwtjes en weetjes op om waar mogelijk in te zetten in onze ontwikkelingen. 

Aangezien we aan de start staan van een technologische revolutie van hernieuwbare energie en slimme steden volg ik ook alle nieuwtjes en weetjes op
Afbeelding1

Welke eigenschappen moet een projectmanager technieken volgens jou bezitten?

Als projectmanager technieken moet je een door en door leergierige ingenieur zijn. Met een degelijke technische kennis sta je sterk in je schoenen en verdedig je met hand en tand jouw visie. Zo kan je andere mensen vanuit jouw kennis en enthousiasme overtuigen om het misschien toch net iets anders te doen. 

Tegelijkertijd blijf je open-minded en luister je naar andere meningen en uitgangspunten. In ieder project vergroot je zo je technische bagage en ben je van alle markten thuis

Hoe ziet een “standaard” CAAAP-dag eruit voor jou?

Gelukkig zijn er geen standaard CAAAP-dagen. Iedere week en zelfs elke dag is verschillend. Een gemiddelde week zou ik omschrijven als een halve dag zelfstudie en marktontwikkelingen opvolgen, twee dagen ontwerpen, 1,5 dag besprekingen voeren en een dag ramingen opstellen, visienota’s opstellen en de werf bezoeken.

Iedere week en zelfs elke dag is verschillend.

Wat is jouw grootste uitdaging in je job als projectmanager technieken?

De toekomst voorspellen en het budget aanhouden! Als projectmanager technieken moet je dus een goede ‘glazen bol’ hebben. Projecten die vandaag ontworpen worden, worden namelijk pas binnen enkele jaren opgeleverd. Je moet dus in staat zijn om te kunnen anticiperen op technologische ontwikkelingen. Smart cities, apps, autodelen, prefab oplossingen, waterproblematiek, capaciteitstarieven, terugdraaiende tellers, PVT panelen, bi-directionele laadpalen, waterstof, aangepaste regelgeving en normen... En ga zo maar verder.

Afbeelding3

Wat is je favoriete aspect van je job?

De variatie in projecten en taken en het continu opbouwen van technische kennis. Dagelijks kom je in contact met collega-techniekers en kan je bijleren van hun standpunten en argumenten. Ook de technische revolutie van hernieuwbare energie is iets waar ik erg naar uitkijk en deel van wil uitmaken. 

Je moet in staat zijn om te kunnen anticiperen op technologische ontwikkelingen

Noem één moment bij CAAAP dat er (tot nu toe) voor jou absoluut uitspringt.

Onlangs heb ik een toekomstconcept opgesteld dat bijna alle uitdagingen aankan van de geplande Europese Green Deal. Zowel door de directie als andere collega’s werd dit concept enthousiast onthaald. Wetende dat dit moment wellicht bepalend zal zijn over hoe we de volgende jaren in onze ontwikkelingen een meerwaarde kunnen realiseren voor onze bewoners en de planeet, maakt dit er voor mij echt wel uitspringen. 

Goesting gekregen en benieuwd naar meer?

Bekijk dan de volledige functiebeschrijving hier en neem contact met ons op. We staan te popelen om je te leren kennen!