Het verhaal van schoonheidsinstituut Skinnovation

Geschreven op 11 juli 2019

Een ruimte met een verhaal, dat is waar we bij CAAAP van houden en naar streven bij het bouwen van onze projecten. Dit gebeurde op de Zuidboulevard in Waregem. Een van de cascohandelspanden transformeerde in een hip en sfeervol schoonheidsinstituut. Hiermee was Skinnovation geboren en werd de droom van zaakvoerster Laure Van den Broeke werkelijkheid. Een ambitieus en mooi verhaal dat we graag met je delen.

Skinnovation Commerciele Ruimte

In 2016 ging Laure Van den Broeke op zoek naar een handelspand in het centrum van Waregem voor het opstarten van haar eigen zaak. In haar zoektocht stootte ze op het stadsvernieuwingsproject Zuidboulevard dat ook cascohandelspanden aanbood. De topligging in combinatie met de vele afwerkingsmogelijkheden zorgden ervoor dat dit voor Laure de perfecte plaats is voor haar droomproject: een schoonheidsinstituut en day spa.

Frisse schoonheid

De schoonheid zit niet alleen in de behandelingen die Laure aanbiedt, maar ook in de inrichting van het pand.  Ann Van Vaerenbergh, architecte én moeder van Laure, voorzag het instituut van een strakke en sfeervolle inrichting. Een cleane uitstraling verenigt zich met warme materialen zodat de klanten zich in Skinnovation onmiddellijk welkom en herboren voelen. Het is een modern en gezellig instituut geworden, waar schoonheid en vernieuwing hand in hand gaan.

Architecturaal hoogstandje

Het pand van 90m² is op een inventieve en efficiënte manier ingedeeld. Het instituut bestaat uit een winkel met nagelstudio, een behandelruimte met 2 massagetafels, een wellness, een privégedeelte met keuken, eet- en zitplaats, en ook een aparte ruimte voor de technieken (ventilatie, verwarming, elektrische sturingen).

De handelspanden in het gebouw hadden aanvankelijk hele hoge plafonds, maar waren net niet hoog genoeg om er 2 volwaardige niveaus te realiseren. Daarom tekende Ann Van Vaerenbergh in de behandel- en wellnessruimte een mezzanine, zodat er een mooi en subtiel spel ontstaat tussen hoog en laag, maar ook tussen de hoge en meer geborgen ruimtes. Bovenop de mezzanine situeert zich het privédeel. Onder de mezzanine bevindt zich het meer geborgen gedeelte van de behandelruimte.

subtiel spel tussen hoog en laag

Bij het ontwerp van de mezzanine was het belangrijk om te zorgen voor mooie verhoudingen in de ruimte en om het evenwicht tussen de open en gesloten vlakken perfect af te wegen. Daardoor is er niet alleen een mooi open effect van beneden naar boven, maar is er tegelijkertijd ook boven voldoende privacy aanwezig ten opzichte van het gelijkvloers.

Er werd gewerkt met in de lijn geplaatste plafondhoge dubbele deuren, waarbij de verschillende, afzonderlijke delen kunnen vervloeien tot 1 grote multifunctionele ruimte voor bijvoorbeeld nevenactiviteiten, workshops of evenementen.

Als de deuren gesloten zijn, vormen die deuren de wanden. De 3 verschillende ruimtes zijn opgedeeld in een entree, de behandelruimte en de wellness. Bij het openen van de deuren ontstaan er verschillende mogelijke combinaties van ruimtes, tussengebieden.

Een perfecte symbiose tussen inrichting en producten

Het productengamma waarvoor Laure koos, is het Italiaanse merk Comfort Zone. De filosofie en uitstraling van dit merk waren de uitgangspunten voor het ontwerp en weerspiegelen zich in de hele inrichting en de sfeer van het instituut. Zo wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals recuperatie-eik voor legbanken en balustrades, hout en textiel. Het natuurlijke beton werd manueel gereinigd en opgeschuurd, en is nog steeds zichtbaar. In de wellness werd Mortex geplaatst op de vloer, wanden, nissen en ligbank.

Benieuwd naar meer of klaar om jezelf eens te verwennen? Neem een kijkje op de website of volg Laure op social media via Facebook en Instagram

Caaap Commerciele Ruimte Skinnovation Laure Van Den Broeke Zuiderpromenade 47 8790 Waregem 016
Caaap Commerciele Ruimte Skinnovation Laure Van Den Broeke Zuiderpromenade 47 8790 Waregem 034

Gerelateerd project