Mooi wonen op Abdijbeke

Geschreven op 16 mei 2022

Een kleinschalig woonproject met 38 lichtrijke appartementen op slechts een boogscheut van de Brugse binnenstad. Mooi vanbuiten én vanbinnen. Dat is Abdijbeke.

Abdijbeke dhondt 1

Mooi vanbuiten

Abdijbeke heeft een verfrissende architectuur en geniet van een uitzonderlijke ligging omgeven door rust en groen.

Voor de afwerking van de twee gebouwen wordt gebruik gemaakt van mooie, warme en duurzame gevelmaterialen die harmonieus samengaan met de architectuur van omliggende gebouwen.

Als knipoog naar de vele serres die de site ooit sierden, wordt een frivole witte structuur tegen de zuidgerichte gevels voorzien. Niet alleen vormt de structuur een luifel tegen de zon, maar zorgt deze ook voor de nodige privacy.Door de hoge ramen genieten bewoners van een maximale lichtinval. De open leefruimtes met aansluitend de groene terrassen zijn tevens zuidgericht.

Abdijbeke is speels en evengoed rationeel, massief en vederlicht, transparant en geborgen.

(Leef) Mooi vanbinnen

Bij elk appartement werd rekening gehouden met de oriëntatie van de terrassen en de zichten op het nieuw aangelegde groen alsook het op het bestaande Frederik Sanderpark. De hoge, grote raampartijen zorgen voor een intens buitengevoel en brengen het buitengevoel tot in je woonkamer.

Voor de afwerking van onze twee modelappartementen is CAAAP in zee gegaan met interieurwinkel Dhondt. Met 1 van hun drie mooie winkels op slechts enkele honderd meter van Abdijbeke was dit een evidente keuze.

Abdijbeke Dhondt 2
Abdijbeke Dhondt 3

We zoomen hier even in op ons duplex modelappartement. Samen met het interieurteam van CAAAP heeft Dhondt een moodboard gemaakt om de juiste sfeer en uitstraling te creëren. Vanuit daar zijn ze aan de slag gegaan met verschillende stijlen en kleurencombinaties om elke ruimte tot in de puntjes af te werken. Het resultaat mag gezien worden!

In de leefruimte is de eyecatcher ongetwijfeld de prachtige zetel van de collectie van Bea Bombaers by Serax. De zwarte stalen accenten komen ook terug in de verlichting van Modular en de bijzettafeltjes. Het zwart staat in mooi contrast met het eiken parket en de overvloedige lichtinval.

Het hele appartement ademt luxe, schoonheid en rust.

Natuurlijk luxueus

Het hele appartement ademt luxe, schoonheid en rust. Wit, zwart en hout zijn de belangrijkste kleurelementen en vormen een prachtig geheel met onder andere de kunstobjecten van Gardeco en de speelse pendelverlichting boven de zithoek.

Ook in de slaapkamers werd verder gebreid op de look & feel van de benedenverdieping. De ene slaapkamer in Ibizastijl met het bed opgemaakt en afgewerkt met stoffen in lichte, naturelle tinten van Libeco en een jute tapijt van Ferm Living. De andere slaapkamer neigt dan weer naar het iets hardere zwart-wit contrast. Stoerder, maar even mooi.

Abdijbeke Dhondt 4
Abdijbeke Dhondt 5

Tot slot vind je ook op zowel de hal, in de badkamer alsook in de gezellige kinderkamer toffe objecten terug van onder andere Hay en Ferm Living. Een voor een must-haves waar je instant verliefd op kan worden.

CAAAP werkte hiervoor nauw samen met Cleo Roelens, manager bij Dhondt. Zowel wij als zij vonden het een hele leuke en vlotte samenwerking voor een mooi project met natuurlijk een prachtig resultaat. Voor herhaling vatbaar!

Fotografie door https://www.yannickmilpas.be/.

Abdijbeke Dhondt 7
Abdijbeke Dhondt 8
Abdijbeke Dhondt 6

Gerelateerd project