Oude garageboxen en bouwvallige loodsen maken plaats voor groen woonproject in hartje Brugge

Geschreven op 19 april 2021

Projectontwikkelaar CAAAP en aannemer Artes starten met de sloopwerken van de vroegere gebouwen van turnclub Rust Roest en bokskring Wimme Boxing op donderdag 15 april. De verouderde garageboxen en bouwvallige loodsen maken plaats voor Gulden Roos, een bruisend nieuw woonproject dat zich perfect weet te nestelen in de bestaande omgeving.

Header Persb

Een nieuw leven

Turnkring Rust Roest en boksclub Wimme hadden sinds jaar en dag hun uitvalsbasis op de oude site in en de loodsen deden ook dienst als opslagruimte voor de koetsencollectie van Stad Brugge. De laatste jaren stond het er echter leeg.

Het werd hoogtijd om deze site uit haar winterslaap te halen. Het woonproject wordt opgebouwd rondom twee eeuwenoude kastanjebomen te midden van een grote stadstuin. De kastanjebomen worden de groene eyecatchers in het project.

Deze historische stadstuin wordt integraal terug gegeven aan de buurt als bruisende, groene long waar iedereen kan genieten van een wandeling of een rustmoment op een van de bankjes.

Sloop3
Sloop4

Uniek in de Brugse binnenstad

“Gulden Roos ligt op één van de best toegankelijke locaties binnen het historische stadscentrum,” zegt Jonas Vanhauter, projectontwikkelaar bij CAAAP. “Het project ligt enerzijds op een steenworp van winkels, scholen en horeca maar anderzijds kan je er ook ontsnappen aan de Brugse stadsdrukte.”

Dat de combinatie van het rustig groen wonen en een toplocatie in de stad een voltreffer is, werd helemaal duidelijk bij de start van de verkoop op 25 maart 2021: ondertussen is al 30% van het project verkocht. De sloopwerken zijn begonnen en na de zomer start aannemer Artes al met de effectieve bouwwerken.

De sloopwerken zijn begonnen en na de zomer start aannemer Artes al met de effectieve bouwwerken.

Een thuis voor iedereen die houdt van gezellig groen wonen

“Er is op Gulden Roos een ruim aanbod aan typologieën met het oog op een divers publiek”, gaat Jonas Vanhauter verder. “De architectuur is van de hand van Declerck-Daels en Dugardyn en combineert moderne detaillering met een diep respect voor de Brugse klassieke vormgeving. Tussen de gezellige straatjes en steegjes van de site vind je appartementen van verschillende oppervlaktes, enkele penthouses met uitzonderlijk ruimtegevoel en 16 woningen met private tuin.”

De appartementen staan te koop voor prijzen vanaf € 259 000, exclusief kosten. Sinds de lancering van het project zijn reeds alle woningen verkocht.

Sloop2
Pesbericht Gallerij

Gerelateerd project