Waarom Yellow Sky deze zomer dé publiekstrekker wordt van Zwevegem?!

Geschreven op 1 juli 2018

Deze zomer organiseert Yellow Sky samen met Appetijt het "Yellow Sky Brunch concept" in het woonproject Leanderhof in Zwevegem. “Een uitdaging die we al een tijdje willen aangaan,” vertelt Dageraad. “Elk van ons ontbijt graag, we koken met liefde en willen daarom graag uitpakken met een vernieuwend concept!”

Yellow Sky Brunch Concept Leanderhof Crop

Waarom Yellow Sky deze zomer dé publiekstrekker wordt van Zwevegem?!

Deze zomer organiseert Yellow Sky (Dageraad & Julien) samen met Appetijt (Brecht & Saartje) het "Yellow Sky Brunch concept" in het woonproject Leanderhof in Zwevegem.

“Een uitdaging die we al een tijdje willen aangaan,” vertelt Dageraad. “Elk van ons ontbijt graag, we koken met liefde en willen daarom graag uitpakken met een vernieuwend concept!”

Onze “da-da”

 “Begin dit jaar contacteerde CAAAP ons om de commerciële ruimtes een creatieve invulling te geven in het project Leanderhof. Het sprak ons meteen aan om in Zwevegem iets leuks en hips te doen. Des te meer omdat we vlak bij de site wonen. Ons oorspronkelijk idee was om de webshop www.yellowsky.shop bekend te maken bij het grotere publiek door in een fysieke winkel alle producten zichtbaar te maken. Maar al snel kwamen we bij grootsere ideeën. Waarom de shop niet combineren met een brunchbar? Zelf vinden we het zalig om in het weekend uitgebreid te ontbijten!” vertelt Dageraad. “We hebben Saartje en Brecht, onze overburen, gecontacteerd en ze waren meteen enthousiast om ons hier bij te helpen.”

Scandinavisch industrieel

De pop-up is geïnspireerd op de Scandinavische look and feel. Uiteraard kan hout niet ontbreken: de bar is opgebouwd uit paletten en de tafels zijn gemaakt uit dennenhout. In combinatie met het industrieel karakter van het pand is dit een zeer leuke combinatie. Daarnaast geven meer dan 60 verschillende planten de ruimte een groene en gezellige toets. De verlichting is een 100 meter lange slinger van lampen die de ruimte in de juiste stemming moet brengen. De ruimte werd verder aangekleed door heel wat accessoires uit de webshop. Die kan je dus ook gewoon ter plaatse aankopen!

Trend gespot: Tapas for breakfast

 “Het brunchconcept hebben we ontdekt tijdens een citytrip naar Kopenhagen. Je kan je brunch zelf samenstellen door je gerechtjes (als het ware tapas) te kiezen. Van ontbijtkoeken tot avocado met zalm,” vult Dageraad aan. Voor elk wat wils!

Proeven kan je elke vrijdag, zaterdag en zondag van 8u30u tot 13u00, reserveren kan via deze link   

CAAAP, pionier in het beschikbaar stellen van tijdelijke invullingen

Strategische herbestemmingsprojecten zijn fantastische instrumenten om stedelijke leegtes of industriële sites een nieuwe dynamiek te geven en opnieuw op de kaart te zetten. In afwachting van de transformatie tot een nieuwe woon-, werk- en leefomgeving stelt CAAAP haar sites vaak open voor het grote publiek, kunstprojecten en creatieve ondernemers. En dat doen we al sinds 2006, met de openstelling van de site van het Militair Hospitaal in Oostende voor de kunsttentoonstelling Freestate.

Meer info over het project Leanderhof op www.leanderhof.be of op de facebookpagina.

“Elk van ons ontbijt graag, we koken met liefde en willen daarom graag uitpakken met een vernieuwend concept!”

Gerelateerd project