Werken oude Brouwerijsite Kortemark gestart

Geschreven op 20 november 2017

Nu alle vergunningen verleend werden, zijn de werken van start gegaan aan de oude Brouwerijsite in Kortemark. De aannemer, Artes Depret, zal de komende maanden de grondwerken uitvoeren om vervolgens de gebouwen op te trekken. De bouwwerken van de site zullen in totaal ongeveer 2,5 jaar duren. Nu de werken gestart zijn, is tevens de verkoop van de appartementen in de Mouttoren en het Ketelhuis gestart.

De Brouwerij Kortemark Caaap Start
De Brouwerij Kortemark Caaap Bib

Lofts & dakappartementen in de Mouttoren

De Mouttoren zal de nieuwe openbare bibliotheek en het Centrum Vrije Tijd van de gemeente Kortemark huisvesten. Ook zullen nieuwe bewoners hier een intrek kunnen nemen in één van de twee dakappartementen of in één van de drie casco lofts in de historische mouttoren.

De dakappartementen  kunnen in alle ruimte en comfort genieten van het panorama met hun ruime terrassen. De lofts zijn dan weer unieke flats voor creatieve bewoners. Bovendien genieten ze van een uitzicht boven de daken van Kortemark. De mouttoren, die bewaard zal blijven, zal de eyecatcher worden van het hele project.

Appartementen in de Hospitaalstraat

In het Ketelhuis, gelegen in de Hospitaalstraat, worden twee appartementen met elk een kwalitatieve buitenruimte voorzien. Aan de rand van de site genieten ze van de rust in de Hospitaalstraat en beschikken ze over alle voordelen en kwaliteiten die het project aanbiedt.

Gerelateerd project