Wisselkouter: architecturale parel met luxueuze afwerking

Geschreven op 25 maart 2020

Woonproject Wisselkouter ligt in het hart van Merelbeke, in de groene rand nabij Gent. De 28 luxueuze appartementen en penthouses zijn verdeeld over 6 urban villa’s die slim ingeplant staan in een nieuw aangelegd parkdomein. Het is een woonproject waarin wooncomfort vooropgesteld wordt en waarmee een meerwaarde voor mens en omgeving gecreëerd wordt.

Wisselkouter Interieur Blog

Urban villa

Vooraleer in te gaan op de luxueuze afwerking van de appartementen, staan we even stil bij de uitzonderlijke architectuur van het project. Architectenbureau Abscis Architecten heeft zes gelijkaardige, maar niet-identieke bouwvolumes ontworpen. 

Er wordt gewerkt met een weldoordachte selectie kleuren en materialen zoals hout, beton en zwart aluminium schrijnwerk. Dit homogene materialenpakket beperkt de woonvolumes visueel in hoogte en geeft ze een gelijkaardig uitzicht als de huizen uit de omgeving, vandaar de naam “urban villa’s”. De grote ramen en terrassen staan bovendien garant voor een ontspannen buitengevoel. 

De open leefruimte, plafondhoge ramen en ruime terrassen creëren veel lichtinval

Outside-in

“Ook de binnenindeling is zo ontworpen dat er in elk appartement een groot ruimtegevoel is en een maximaal contact met de buitenomgeving.”, vertelt Marjan, jouw persoonlijke interieurcoördinator voor dit project. 

De open leefruimte, plafondhoge ramen en ruime terrassen creëren veel lichtinval en zorgen er als het ware voor dat buiten en binnen grenzeloos in elkaar over gaan. Vanop je ruime privéterras heb je een prachtig zicht op de collectieve parktuin.” 

Persoonlijke interieurcoördinator

Wonen in Wisselkouter: dat is genieten van pure luxe, binnen en buiten. Jouw wooncomfort staat centraal in elk aspect van dit project.

We gaan heel ver in de afwerking van het interieur en denken samen met de klant na over elk detail. We kiezen voor hoogwaardige, kwalitatieve materialen en zorgen dat ieder interieur tot in de puntjes afgewerkt wordt. Hiervoor werken we samen met gerenommeerde interieurpartners zoals Luxhome voor de keuken en schrijnwerk op maat en met De Puydt Haarden voor de gas –en buitenhaarden

Een interieur is een persoonlijk verhaal

Een interieur is een persoonlijk verhaal, het verhaal van de klant waarin hij zich thuis moet voelen. Om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen en voor te bereiden in de stap naar een nieuwe thuis, wordt hij bijgestaan door Marjan, de persoonlijke interieurcoördinator voor project Wisselkouter. 

De laatste trends

De interieurcoördinatoren van CAAAP houden steeds de vinger aan de pols om je droomwoning zo goed en hedendaags mogelijk vorm te geven. Natuurlijk staat de persoonlijke smaak voorop en staat onze interieurcoördinator klaar om je te begeleiden in het traject en de indeling en afwerking te aligneren met je eigen woonwensen en behoeften.

  • Neem je designobjecten en meubels mee of begin je voor de inrichting van je appartement liever helemaal opnieuw? 
  • Hoe kan je persoonlijke interieurelementen verzoenen met nieuw aangekochte meubelen of hedendaagse trends integreren in je nieuwe interieur? 

Marjan begeleidt je bij elke stap die je moet maken doorheen het hele traject. Ook in project Wisselkouter komen de hedendaagse interieurtrends sterk tot uiting. Marjan gaat hier verder op in… 

Duurzame, natuurlijke materialen

Een eerste trend die duidelijk naar voor komt, is duurzaamheid. Het is alomtegenwoordig en niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Dit weerspiegelt zich ook in onze interieurs, waarin duurzame en natuurlijke objecten een nóg belangrijkere rol gaan spelen.

Mensen kiezen steeds vaker voor een warmere uitstraling met natuurlijke kleuren en materialen.​

“We kiezen steeds vaker voor producten met een langere levensduur,” zegt Marjan. “Natuurlijke materialen in huis is niet nieuw: sinds enkele jaren zien we terug meer hout in interieurs tevoorschijn komen. 

Zo is in Wisselkouter eiken parket voorzien in de leefruimte, gang en slaapkamers. Ook de buitengevels zijn voorzien van houten gevelbekleding. Mensen kiezen steeds vaker voor een warmere uitstraling met natuurlijke kleuren en materialen.”

Ook marmer is een blijver. Er wordt echter steeds meer gevarieerd met dit materiaal. In het begin zag je vooral wit marmer met grijze aders, maar nu zie je ook groen, roze of zelfs zwart marmer.

“Ook dit komt terug bij Wisselkouter,” gaat Marjan verder. “Het werkblad van de keuken van Luxhome is uit duurzame marmercomposiet gemaakt.”

“Standaard komt deze trend dus al opvallend terug in het interieurontwerp, maar indien je hierin verder wenst te personaliseren, kunnen we bijvoorbeeld enkele handgemaakte, ambachtelijke objecten integreren zoals een gevlochten mand of een geweven plaid of gordijnen uit linnen en jute.”

Modern Chique

Producten die luxe uitstralen, zijn bezig aan een opmars. Naast marmer(look) en stoffen zoals fluweel en bouclé, komt gekleurd glas ook helemaal terug.

“Door extra accenten te leggen van gekleurd glas creëer je een nog groter ruimtegevoel. Mooie objecten zoals gekleurde verlichting, vazen of een grote gekleurde spiegel zorgen voor een extra touch én dieptezicht.”

Kies voor accenten in messing, koper of goud voor een vleugje glamour in je interieur
Wk Stalen Deur
Wk Gouden Kraan

Graag een vleugje glamour in je interieur? Kies dan voor accenten in messing, koper of goud. Ook een glazen, stalen deur tussen inkom en leefruimte geeft een extra elegante indruk aan je interieur. 

Greenterior

Het is een trend die al een tijdje leeft, maar een ‘groen’ interieur is van plan te blijven, ook in 2020. We hunkeren naar groen en zuivere lucht, ook binnenshuis. 

“Dankzij de grote raampartijen en de hoge plafonds brengen we in Wisselkouter sowieso al de natuur naar binnen.” 

Een overvloed aan groen in combinatie met natuurlijke materialen en voorwerpen in huis brengen rust.  Kamerplanten zijn weer helemaal in: een plant op tafel, aan het plafond, in een leeshoekje… Maar ook in de slaapkamer geven ze rust of in de badkamer een frisse touch …

Dankzij de grote raampartijen en de hoge plafonds brengen we in Wisselkouter sowieso al de natuur naar binnen.

“Ook de grote terrassen nodigen uit om deze trend verder te zetten: grote planten- en kruidenbakken versterken het binnen-buitengevoel. Op Wisselkouter woon je buitengewoon met een intense buitenbeleving.”

Benieuwd naar meer?

Bekijk het aanbod op www.wisselkouter.be of neem contact op met Oximo, onze makelaar, zij helpen je met veel plezier verder. 

Gerelateerd project