Zorgeloos investeren in eigen streek: Handbogenhof

Geschreven op 30 september 2019

In tijden van historisch lage spaarrente en spaarboekjes die bijgevolg vrijwel niets opbrengen, kiezen steeds meer Belgen om een deel van hun spaarcenten te investeren in bakstenen. Dit zorgt voor meer zekerheid en een beter rendement.

Handbogenhof Lier Caaap 2

Stijgende huurprijzen in Vlaanderen

Investeren in vastgoed is interessanter dan ooit. De rentevoeten staan bijzonder laag en tegelijkertijd blijven de huurprijzen stijgen. In de eerste helft van 2019 is de gemiddelde huurprijs is Vlaanderen met 5,3% gestegen. Dit is een uitzonderlijk hoge stijging tegenover de prijsstijgingen in het verleden, die vooral te wijten is aan het steeds groter wordend aandeel kwalitatief nieuwbouwvastgoed. Een groeiend aantal investeerders kiest er bewust voor om te investeren in nieuwbouw om zo onaangename verrassingen te vermijden en risico’s te beperken. Door de stijging van het aantal nieuwbouwappartementen in de verhuurmarkt is de gemiddelde huurprijs in Vlaanderen gestegen tot 765 €/maand.

 

Als we kijken naar Lier in het bijzonder, zien we dat de gemiddelde huurprijs met 826 €/maand nog 8% hoger ligt dan de gemiddelde huurprijs in Vlaanderen. Zoals ook in de rest van Vlaanderen voelbaar is, verwachten we in Lier een stabiele stijging zijn van de huurprijzen, wat voor zekerheid van inkomsten zorgt. De nieuwe woonbuurt Handbogenhof ligt vlakbij de groene stadsvesten en op enkele tellen van het historisch centrum van Lier. Door deze uitzonderlijke ligging verwachten we hier huurprijzen die zelfs nog hoger liggen dan het gemiddelde in Lier.

 

Web Caaap Hh Int Gebouw C Final

Toenemend aantal gezinnen betekent meer huurders

Het toenemende aanbod aan nieuwbouwappartementen biedt bovendien een passend antwoord op maatschappelijke vraagstukken als de veranderende demografie en het als maar schaarser worden van de vrije ruimte.

We zien de laatste jaren een sterke stijging van het aantal eenoudergezinnen, terwijl de beschikbare vrije ruimte afneemt. Nieuwbouwappartementen met 1 à 2 slaapkamers zijn in dat opzicht de perfecte oplossing: een woonvorm op maat van kleine gezinnen, die een stuk minder vrije ruimte inneemt dan een klassieke woning. We verwachten dan ook dat de demografische verschuiving naar meer eenoudergezinnen in de toekomst zal blijven leiden tot een stijging van de vraag naar nieuwbouwappartementen.

De behoefte aan kwalitatieve huurwoningen neemt toe

SmartOne als ideale investering

De compacte en smaakvol afgewerkte SmartOne appartementen in Handbogenhof, zijn het perfect product voor wie zorgeloos wil investeren op een toplocatie in de stad.

De appartementen worden volledig afgewerkt volgens één van de afwerkingspakketten die door onze interieurcoördinatoren worden samengesteld. Zo ben je zeker van een aantrekkelijk verhuurproduct zonder dat je de afwerking zelf van nabij moet opvolgen. Extra afwerkingsmogelijkheden als schilderwerken, gordijnen en verlichtingsarmaturen zorgen er voor dat het appartement onmiddellijk na oplevering verhuurd kan worden. 

Centrale ligging

Handbogenhof is bovendien dé perfecte uitvalsbasis voor jong en oud. Op enkele tellen sta je te voet of met de fiets in het stadscentrum en kan je alle mooie plaatsen bezoeken of een gezellig terrasje meepikken. Ook voor pendelaars ligt het project ideaal, dicht bij het station.

De topligging in combinatie met hoge huurprijzen, zal met zekerheid een meerwaarde betekenen bij een eventuele wederverkoop. Investeerders in nieuwbouw genieten bovendien van een optimale bescherming door de 10-jarige aansprakelijkheid door de Wet Breyne en hoeven geen rekening te houden met structurele kosten. 

Heb je interesse om te investeren in Lier?

Kom naar onze investeringsavond op 15 oktober.

Gastspreker Rutger Van Boven van BDO komt hier een woordje uitleg geven over investeren in vastgoed.

Volgende onderwerpen zullen aan bod komen: 

 • Investeren in vastgoed: privé of via vennootschap? 

 • Naakte eigendom of vruchtgebruik? 

 Inschrijven is verplicht via info@handbogenhof.be.


Kan je er niet bij zijn, maar wens je meer informatie over investeren in Handbogenhof? Contacteer dan onze collega Stanislas De Witte via stanislas.dewitte@caaap.be of 0475/29.05.58.