Assistentiewoningen met een ziel in Merelbeke

Geschreven op 5 september 2019

Kasteel Wisselbeke ligt in het centrum van Merelbeke helemaal omgeven door groen. Het kasteel werd zopas in al zijn glorie gerestaureerd en biedt nu ruimte aan 42 moderne, erkende assistentiewoningen. Een plaats met een ziel en een hart voor zijn bewoners. Welkom in Kasteel Wisselbeke…

Wisselbeke Parktuin

Geschiedenis en moderne architectuur hand in hand

De site is gerestaureerd met oog voor historische elementen. De originele vorm van het kasteel werd behouden waardoor de assistentiewoningen een voor een karaktervolle kasteelsuites zijn gebleven met een knipoog naar het verleden. De hoge plafonds en deuren creëren een gevoel van ruimte en rust in deze woningen. De grote raampartijen geven zicht op de oude bomen en de tuin.

Naast het kasteel is er via een centrale ontmoetingsplek een doorsteek gebouwd naar de nieuwste delen van het project. Hier vind je een reeks moderne appartementen volledig uitgerust naar de normen voor assistentiewoningen. De hedendaagse architectuur van deze delen neemt niet weg dat de ziel van het project overal voelbaar is. Door de nabije aanwezigheid van het kasteel en de mooie binnentuin, voel je ook in deze splinternieuwe woningen het hart en de ziel van dit woonproject. De zichten vanuit je appartement of vanop je terras zijn één voor één fenomenaal

De ziel van het project is overal voelbaar

Een ontmoetingsplek omgeven door groen

In de algemene inkom van het kasteel is er een centrale ontmoetingsplek. Een plek waar je als bewoner samen met andere bewoners een koffietje kan drinken of een spelletje kaarten kan spelen. Er is ook een zithoek en bibliotheek aanwezig waar je rustig kan genieten van een goed boek. De prachtige tuin is een ideale plek om een wandelingetje te maken op het verharde wandelpad of uit te rusten op een van de bankjes midden in het groen. In deze parktuin vind je eeuwenoude, beschermde bomen die zuurstof bieden aan deze nieuwe woonplek.

Sinds kort kan je in het nieuwe restaurant Oblix ook dagelijks een gezonde, verzorgde lunch eten (ter plaatse of om mee te nemen). Je smaakpapillen worden er verwend door chef Davy Celen. In zijn gastronomische boetiek kan je bovendien een uiteenlopende waaier aan lekkernijen aankopen.  

Oblix Wisselbeke

Centrale ligging

Merelbeke ligt in de groene Zuidrand van Gent en combineert zo het beste van 2 werelden. Op enkele tellen sta je in de bruisende dorpskern. Anderzijds is de site gemakkelijk bereikbaar en ligt ze vlakbij belangrijke invalswegen en openbaar vervoer. Met de bus (bushaltes op 200 m) of de wagen ben je op een kwartiertje in het centrum van Gent. 

Oplevering vanaf midden september

Projectontwikkelaar CAAAP (voormalige Vanhaerents) en aannemer Artes beginnen met de oplevering van deze karaktervolle site vanaf midden september. De lichtrijke, ruime assistentiewoningen worden verhuurd door vzw Zorgbeheer. Meer informatie kan je terug vinden via www.kasteelwisselbeke.com

CAAAP trekt de kaart van architectuur in Merelbeke

CAAAP is niet aan zijn proefstuk toe in Merelbeke. Op een halve kilometer van Wisselbeke wordt momenteel Wisselkouter gebouwd. Een kleinschalig woonproject met zes gelijkaardige maar niet-identieke bouwvolumes die opvallen door een beperkt kleuren- en materiaalgebruik. Samen met het horizontale en verticale architecturale lijnenspel lijken de woonvolumes visueel op de huizen in de omgeving, vandaar de naam ‘urban villa’s’. Deze bieden plaats aan 28 ruime en luxueuze appartementen of penthouses. De kwalitatieve en duurzame materialen en de evenwichtige indeling zorgen voor tijdloze architectuur.

De urban villa’s worden omringd door een rustige parktuin. Wisselkouter staat voor stijlvol en exclusief wonen in combinatie met een intense buitenbeleving en aandacht voor privacy.

Momenteel zijn de bouwwerken van fase 1 gestart en zit fase 2 van het project in verkoop. Meer informatie over dit project kan je vinden via www.wisselkouter.be.

Gerelateerd project