Boerenmarkt met lokale producten strijkt neer op site toekomstige parkappartementen

Geschreven op 8 maart 2019

Het voormalige Provinciehuis heeft sinds november 2018 een tweede leven gekregen in afwachting van de komst van een nieuwbouwproject met een 40-tal parkappartmenten.

Caaap Lokaal Abdijbeke Brugge
Caaap Lokaal Abdijbeke Brugge Detail

CAAAP stelt het voormalige Provinciehuis ter beschikking aan Lokaalmarkt. Elke vrijdagnamiddag organiseert Lokaalmarkt tussen 15u en 19u een boerenmarkt met bar en kinderhoek. De site waar jaren geleden Frederik Sander een grootse orchidëenkwekerij uitbaatte, geeft nu de kans aan een heleboel lokale producenten van groenten, fruit, vlees en zuivel om rechtstreeks met hun eindklant handel te kunnen drijven. Er zijn geen tussenpartijen meer waardoor de consument een eerlijk product voor een eerlijke prijs kan kopen. Bovendien is er ook een belangrijke sociale troef aangezien je in deze korte keten als eindklant meer voeling met de producenten krijgt.

Momenteel is er een stijgende trend waarin veel mensen duurzaamheid en het belang van een lokale en eerlijke voedingsproductie hoog in het vaandel dragen. Deze Lokaalmarkt in Brugge draagt hier tot bij en heeft een uitgebreid aanbod aan artisanale producten van brood over groenten en zuivel. Zo wordt een bezoek aan de drukke en onpersoonlijke supermarkt volledig overbodig. Nadat je je producten zorgvuldig hebt kunnen uitkiezen bij je favoriete producenten, heb je ook nog de kans om een van de heerlijke streekbiertjes te proeven aan de gezellige bar. 

Caaap Lokaal Abdijbeke Brugge Bar
Caaap Abdijbeke Brugge

Bij CAAAP zijn we trots dat we deze site op een unieke locatie in Brugge ter beschikking kunnen stellen aan Brugse ondernemers. Wij focussen ons altijd op het creëren van unieke plaatsen. Dit zit diep verweven in ons DNA en komt ook duidelijk tot uiting in onze slogan. Vooraleer we deze verouderde kantoorgebouwen slopen en plaats maken voor een doordachte ontwikkeling rondom een gezellig park waar het goed leven en kwalitatief wonen is, zetten we daarom maximaal in op het openstellen van deze gebouwen aan de buurt. Zo kunnen de jonge initiatiefnemers  hier nu al een plaats voor zichzelf en voor de huidige en toekomstige buurtbewoners maken. 

Lokaalmarkt gaat nog door tot de sloop van de bestaande gebouwen ook dit hoofdstuk afsluit en de bouw van de appartementen kan beginnen. De duurzame insteek verlaat de site trouwens niet met Lokaalmarkt, ook in het ontwerp van de gebouwen en buitenaanleg wordt hier maximaal aandacht aan besteed. Een goed uitgekiende inplanting en groene omgeving op een toplocatie brengt u ongetwijfeld evenveel vreugde als de geur van versgebakken brood die er nu hangt. Wenst u meer informatie over wonen op deze site, laat dan uw gegevens na en we contacteren u van zodra er concrete informatie is.