Investeren in vastgoed: Leanderhof Zwevegem

Geschreven op 16 januari 2020

Leanderhof in Zwevegem is een volledig nieuwe buurt in het hart van de gemeente, vlakbij alle voorzieningen. De verschillende woongebouwen worden omringd door een nieuw aangelegde parkomgeving. De combinatie van de rustige, groene omgeving, de perfecte ligging vlakbij invalswegen en het bruisende centrum nabij, maakt investeren in Leanderhof bijzonder interessant.

Leanderhof Plein En Groen

Fase 1 van het project werd ondertussen opgeleverd. In de Vlieger zijn er 19 SmartOne appartementen, speciaal ontworpen op maat van investeerders. Na een succesvolle verkoop, werden de investeringsappartementen heel vlot verhuurd. Dit ondervond ook Dirk, een investeerder die twee SmartOne units aankocht in de Vlieger. We gingen langs bij hem om zijn verhaal te ontdekken… 

Hoe heb je Leanderhof leren kennen?

Mijn vrouw en ik waren al een tijdje op zoek naar een veilige, rendabele investering. Voor ons was het logisch om te investeren in nieuwbouwvastgoed gezien je op korte termijn geen grote renovaties hebt en de extra kosten beperkt blijven. De juiste locatie vinden was echter een uitdaging.

We hebben projecten bekeken in grootsteden zoals Brussel en Leuven, maar stootten hier telkens op het feit dat de connectie met de investering verloren ging. Deze band en grotere betrokkenheid met zowel het pand als de huurder was voor ons een vereiste en daarom zetten we onze zoektocht verder in West-Vlaanderen. Onze roots liggen in Zwevegem, dus toen we vernamen dat op de oude Bekaertsite een nieuw woonproject werd ontwikkeld, hebben we het project verder in detail bekeken. 

Wat heeft jullie uiteindelijk over de streep getrokken?

Door mijn job als docent aan een hogeschool in de regio kwam ik Leanderhof vaak tegen (o.a. via stageplaatsen bij de makelaars) en beslisten we om naar de lanceringsavond te gaan. Voor ons was deze avond top. Professioneel, tot in de puntjes voorbereid en op maat van bewoners én investeerders. Na de sterke en gedetailleerde presentatie op de lanceringsavond waren we opnieuw een stapje dichter bij onze beslissing. Enkele gesprekken met de makelaars later waren we uiteindelijk “verkocht”.

Wat waren voor jullie de absolute troeven?

We geloven in Zwevegem als locatie, vlakbij Kortrijk maar toch met zijn eigen karakter en centrum. We geloven ook in de sterke reputatie van de makelaars uit de buurt waarmee we in zee zijn gegaan. Over de kwaliteit van het vastgoed hadden we geen twijfels omwille van het mooie repertoire van de vastgoedprojecten van CAAAP en Artes.

Bovendien genoten we als investeerder van 6 maanden huurgarantie, wat ons helemaal over de streep getrokken heeft. Na oplevering van onze appartementen bleek er meteen een grote interesse en werden de appartementen snel verhuurd. Als investeerder hebben we effectief kunnen genieten van de huurgarantie om de korte overgangsperiode te overbruggen.

We geloven in Zwevegem als locatie, vlakbij Kortrijk maar toch met zijn eigen karakter en centrum.

Jullie hebben twee SmartOne appartementen aangekocht. Kenden jullie dit concept al?

Om heel eerlijk te zijn was SmartOne aanvankelijk niet één van onze redenen om te investeren in Leanderhof, maar werd dit er uiteindelijk wel één naarmate we verder gingen in het traject. Het ontzorgende aspect is een prachtige troef als investeerder. Je verliest geen tijd in toonzalen, je hebt weinig of geen keuzestress en je ziet meteen je keuzes in de demo-omgeving van de woonconfigurator. Op het einde van de afspraak met onze interieurcoördinator zagen we ook meteen hoeveel onze appartementen uiteindelijk zouden kosten inclusief alle extra keuzes die we hadden gemaakt.

Zou je SmartOne aanraden aan toekomstige investeerders?

Het is een uiterst professioneel, transparant en ontzorgend concept. Volledig op maat dus van investeerders. Ik zou er meteen opnieuw voor kiezen en raad dit zeker en vast aan.

Mijn advies voor toekomstige investeerders is om voor het volledige afwerkingspakket van CAAAP te kiezen. Wij hebben dit in dit geval niet gedaan, maar dit heeft ons wel meer tijd gekost en het prijsverschil is verwaarloosbaar.

Bedankt Dirk voor jouw medewerking en tijd en heel veel succes met de investeringen!

SmartOne is een professioneel, transparant en ontzorgend concept. Ik zou het zeker aanraden.

Ben je zelf op zoek naar een zorgeloze investering in eigen streek? Contacteer ons dan zeker via info@leanderhof.be. Fase 2 van het project biedt ook SmartOne appartementen. Deze fase is momenteel in verkoop en de bouw start in het voorjaar van 2020.

Gerelateerd project