Kwalitatieve buitenruimte midden in het centrum

Geschreven op 21 april 2020

Nu we met zijn allen in ons kot blijven, zoeken we meer dan ooit rust en groen op in onze directe omgeving. Wandelingen en fietstochten hebben een centrale plaats gekregen in onze vrijetijdsbesteding. Voor wie verder buiten het centrum woont, is het net iets gemakkelijker om kwalitatieve open ruimte dichtbij huis op te zoeken. Voor de stadsmussen onder ons, is dit een ander verhaal.

Groen Kwartier Gazon

Bloeiende buurten

Als binnenstedelijke projectontwikkelaar krijgt kwalitatieve, publieke buitenruimte altijd een centrale plek bij het ontwerp van onze projecten. Met aandacht en respect voor de bestaande situatie creëren we nieuwe gebouwen die zich naadloos in de omgeving integreren en doen we buurten bloeien. 

Kwalitatieve buitenruimte: meer dan gewoon “kijkgroen”

Enkele projecten die hierin ‘uitblinken’ zijn ’t Groen Kwartier in Antwerpen, De Nieuwe Dokken in Gent en Leanderhof in Zwevegem. Hier woon je in de stad, maar ervaar rust en ruimte rondom je.

In de eerste plaats zorgen we ervoor dat elk terras ruim is en  van een goede zon-oriëntatie geniet. Er wordt veel aandacht besteed aan de omgevingsaanleg zodat ook het uitzicht van op elk terras “groen” en “rust” uitstraalt. Dit gaat echter veel verder dan enkel “kijkgroen”…

Leanderhof Weide Nieuw
Dnd Bijoux Terras

Pareltje in ’t stad: ’t Groen Kwartier

’t Groen Kwartier is ondertussen één van de belangrijkste open ruimtes geworden in de stad Antwerpen. De site is cultureel erfgoed en ademt nog steeds het verleden uit. Gezellige gazons wisselen af met mooie en rustige doorsteken voor voetgangers en fietsers, die een gemakkelijke verbinding bieden tussen verschillende stadsdelen. Het is een buurt die leeft en waar je – ook als je in je kot moet blijven – perfect van een gezellige wandeling of fietstocht buiten kan genieten. 

Gezellige gazons wisselen af met mooie en rustige doorsteken voor voetgangers en fietsers

De Nieuwe Dokken

De Nieuwe Dokken in Gent wordt niet zomaar “de duurzame wijk van de toekomst” genoemd. Het grootste deel van de site is autoluw, er wordt sterk ingezet op autodelen en openbaar vervoer is op wandelafstand. Vanop elk terras heb je een prachtig zicht op het water en de stad. Daarnaast kan je ook een lange wandeling maken langs de gezellige kade.

De tweede fase van dit project wordt momenteel gebouwd en zal omringd worden door twee nieuwe parken. Bovendien vind je centraal tussen de nieuwe gebouwen een collectieve moestuin waarrond een pad wordt aangelegd dat doorheen De Nieuwe Dokken loopt en waarlangs je op verschillende plaatsen kunt rusten of waar kinderen kunnen spelen. 

Tussen de gebouwen verbinden paadjes en semiverharde wegen de tuin met de omgeving. Dankzij de trapsgewijze opbouw van de gebouwen profiteren zowel de bewoners als de centrale tuin van de zon. Hier creëer je jouw eigen groene oase van rust vlakbij het stadscentrum.

Hier creëer je jouw eigen groene oase van rust vlakbij het stadscentrum.

Leanderhof

Deze nieuwe site in Zwevegem ligt op wandelafstand van het centrum met alle voorzieningen nabij. Ook tijdens deze lockdown kom je er volledig tot rust door de aanwezigheid van het autovrije Pioniersplein dat als buffer dient tussen de nieuwe gebouwen en de straat. Bovendien kronkelt de nieuwe fietsostrade “het Guldensporenpad” doorheen deze nieuwe buurt, waardoor je samen met je partner of gezin gemakkelijk een leuke fietstocht kan aanvangen en eindigen ‘bij je kot’. 

De tweede fase van dit project wordt momenteel gebouwd. Twee nieuwe architecturale gebouwen zullen worden omringd door een omvangrijke en volledig nieuw aangelegde bloemenweide… De ideale plek voor je (klein)kinderen om te ravotten, te verpozen op een bankje of een ommetje te maken langsheen je woonst.

Deze drie projecten zijn slechts enkele voorbeelden van onze doelstelling om nieuwe buurten te ontwikkelen en te doen bloeien. Altijd met dat extra tikkeltje aandacht voor een kwalitatieve, publieke buitenruimte die van jouw nieuwe huis ook een thuis maakt. Een plaats waar je rust vindt, midden in het centrum. 

We doen nieuwe buurten bloeien met aandacht voor kwalitatieve buitenruimte

Blijf in je kot, geniet van het mooie weer, maar hou je afstand. Zo kunnen we samen een leuke zomer tegemoet gaan.

#staysafe #strongtogether

Interesse in één van deze projecten? Bekijk alle info op onze projectpagina.

www.denieuwedokken.be

www.leanderhof.be