Hoost: Start verkoop 5 juli

Geschreven op 18 juni 2021

Met dertien verdiepingen en een felgekleurde gevel van 50 meter hoog in het hart van Heist heeft onze kust er met de futuristische spektakelarchitectuur van Hoost binnenkort een trekpleister bij. Het woonproject is ongezien in België en mixt 97 tijdloze privé-appartementen met terrassen – unieke woningen mét tuin hoog in de lucht – met publieke delen op de onderste verdiepingen.

Hoost Header

Wonen in een gestapelde stad

Hoost, een samentrekking van Heist en host (gastheer), bevindt zich op amper 300 meter van de kust en het station en wordt allesbehalve een typisch appartementsgebouw. De excentrieke woontoren herbergt naast exclusieve appartementen ook een elegante trouwzaal, bibliotheek, spelotheek, gemeenteraadszaal, multifunctionele evenementenruimte met foyer en publiek toegankelijk terras. 

Hoost is als het ware een gestapelde stad en kleurt het hart van Knokke-Heist met frivole woningen die een bonte stijlbreuk zijn met de klassieke badstadarchitectuur. De schijnbaar opeengestapelde huisjes met balkons in verschillende kleuren zijn een knipoog naar de traditionele Heistse villa’s uit de jaren ‘30 en ‘40. Het geheel oogt speels en industrieel in een eerder mondaine gemeente.  

Hoost is als het ware een gestapelde stad en kleurt het hart van Knokke-Heist met frivole woningen
Hoost Int 1
Hoost Int 2

Matthias Hoornaert, algemeen directeur bij CAAAP: 

We maakten eerder van ‘t Groen Kwartier in Antwerpen en de Nieuwe Dokken in Gent bruisende plekken. Ook in Heist willen we met Hoost het scharnierpunt zijn voor de verdere opwaardering van de gemeente. Een mix van betaalbare toparchitectuur, aantrekkelijk openbaar domein en interessante appartementen met een unieke identiteit zullen dit project uniek maken aan de Belgische kust. Een opportuniteit voor diegenen die er willen wonen of in investeren.’

Hele gemeenschap onder één dak

Op het plein van 15.000 m² rond Hoost is er ruimte zat voor shops en horeca, en zal de wekelijkse dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval plaatsvinden. Eronder komen 230 parkeerplaatsen. Dit stijlvolle concept, van de hand van het Parijse architectenduo Jakob + MacFarlane en uitgewerkt door het Belgische architectenbureau B2Ai, combineert zo handig publieke en private voorzieningen. 

'Als architecten is het onze rol om mensen samen te brengen als één gemeenschap,’ lichten de Française Dominique Jakob en de Nieuw-Zeelander Brendan MacFarlane toe. ‘Om die reden zetten we de toren in het midden van het plein en bouwen we Hoost ook rond een open binnenplaats: een gedeelde tuin voor de bewoners die ook dienst doet als ontmoetingsplek.’ 

Ben je nieuwsgierig of wil je een eigen stek in deze gestapelde stad? Goed nieuws: de verkoop start op 5 juli 2021. Via deze link kan je je gegevens achter laten en houden wij je verder op de hoogte!

Hoost is ook te vinden op Facebook en Instagram

Gerelateerd project