Wonen aan 't water. Baden in 't licht.

De Nieuwe Dokken

Gent

Tournesol 75% verkocht - Laatste Bolders

Op deze plek, in het Noordoosten van Gent, ontwaakt een nieuwe buurt: De Nieuwe Dokken. Dé duurzame wijk van de toekomst die bewoners weet te boeien met de schittering van het water én het zicht op de Gentse skyline.

Ontdek denieuwedokken.beOntdek denieuwedokken.be

  • Unieke ligging
  • Openbare voorzieningen

  • Recreatiemogelijkheden
  • Buurt van de toekomst

  • 390 woonentiteiten
  • Kantoorruimtes en horeca

Unieke ligging

De Nieuwe Dokken ligt aan de Schipperskaai, met de Bataviabrug als vlotte verbinding met de binnenstad. De kranen zijn de eyecatchers van dit herbestemmingsproject. De hele zuid-west gevel van De Nieuwe Dokken kijkt uit over het water. Bewoners kunnen er dus genieten van een ontspannende wandeling in de namiddagzon of ’s avonds bij zonsondergang.

Openbare voorzieningen

Voor ons is de omgeving minstens even belangrijk als het project zelf. Met de Nieuwe Dokken geven we de volledige buurt een nieuw gezicht. Omringd door groen en water komen er verschillende openbare voorzieningen.

Je terras wordt je eigen urban jungle. Tussen het groen geniet je tot laat in de avond van de ondergaande zon en het bruisende stadsleven dat zich aan de horizon aftekent
Nieuwe Dokken Gent Caaap Bijoux Kroon Final

Recreatiemogelijkheden

Langs het water valt er vanalles te beleven. Jong en oud kunnen er ontspannen dankzij brede wandelpromenades, groene wijkparken en nieuwe speeltuigen. Wie liever gaat shoppen in de historische binnenstad steekt makkelijk de dokken over via de handige fiets- en voetgangersbruggen.

De buurt van de toekomst

De ‘Nieuwe’ in De Nieuwe Dokken slaat niet zomaar op het feit dat we aan het Gentse Handelsdok een gloednieuwe buurt uit de grond stampen. Het wijst ook op hoe we het concept ‘ambitieus bouwproject’ herdefiniëren. We durven verder kijken dan morgen en willen actief nadenken over de duurzame buurt van de toekomst. In De Nieuwe Dokken zullen we zeer efficiënt met energie en warmte omspringen. Daarnaast zetten we in op het vervoer van morgen: fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer staan centraal. De coöperatie DuCoop (die de duurzaamheidsdiensten in De Nieuwe Dokken voorziet) is zelfs de trotse winnaar van de Klimaatprijs van de Radicale Vernieuwers, uitgereikt door De Standaard en Radio 1.

De Nieuwe Dokken Gent Duurzaamheid

Dames & Heren

Dames & Heren is een statig gebouw, ontworpen door toparchitect Stéphane Beel. Tien unieke woningen die luxe ademen langs de kade aan het glinsterende water van de Gentse Dokken.

Elke unieke woning van Dames & Heren bestaat uit een tuinwoning onderaan (benedenwoning) en een kadewoning bovenaan (bovenwoning). Dat zorgt voor een gebouw met twee volwaardige voorgevels: de tuinwoning heeft een voordeur langs de zijde van de moestuin, de kadewoning aan het water.

ONTDEK DIT GEBOUWONTDEK DIT GEBOUW

Derde en laatste bouwfase van De Nieuwe Dokken

Deze laatste fase zal starten met de bouw van Tournesol en Bolders Kade. In een verder stadium zullen ook Waterfront en Ruit toegevoegd worden aan de autoluwe site.

De Nieuwe Dokken Gent Zuidveld
“In het zuiden van De Nieuwe Dokken draait alles rond ritme: van de stad, het water en de natuur. Die beweging hebben we meegenomen in de architectuur en indeling van de gebouwen.”, Tom Ryckaert van BEEL architecten.

Tournesol: De zon in huis.

Op de zuidelijke grens van De Nieuwe Dokken prijkt Tournesol, een elegante woontoren waar de zomer nooit stopt.
61 wooneenheden met 1, 2 of 3 slaapkamers die samen een romantisch geheel vormen met de historische skyline van Gent op de achtergrond.

ONTDEK DIT GEBOUWONTDEK DIT GEBOUW

Bolders Kade : Tussen water en groen.

Bolders ligt vlak aan het water, omarmd door een groene en rustige omgeving. Met haar zeven appartementen en twee grondgebonden duplexwoningen primeert een knusse gezelligheid in dit kleinschalig gebouw.

In Bolders Kade woon je letterlijk aan de oever: het prachtig zicht op de klotsende golven krijg je er gewoon bovenop. Daarbij komt er naast de woonst een gloednieuw park dat voor het nodige groen en privacy zal zorgen.
Geen ronkende motors te bekennen, want de omgeving is autoluw en parkeren gebeurt ondergronds. Zo geniet je volop van een zeemzoete rust met het glanzende water op de achtergrond.

ONTDEK DIT GEBOUWONTDEK DIT GEBOUW