Wonen aan 't water. Baden in 't licht.

De Nieuwe Dokken

Gent

Tournesol en Bolders Kade nu in verkoop

Het noorden van Gent wordt opgefrist met 400 nieuwe appartementen en huizen voor Gentenaars van alle leeftijden. Een buurt bestaat natuurlijk uit veel meer dan woningen: langs de kade valt er van alles te beleven.

Ontdek denieuwedokken.beOntdek denieuwedokken.be

  • Unieke ligging
  • Openbare voorzieningen

  • Recreatiemogelijkheden
  • Buurt van de toekomst

  • 390 woonentiteiten
  • Kantoorruimtes en horeca

Unieke ligging

De Nieuwe Dokken ligt aan de Schipperskaai, met de Bataviabrug als vlotte verbinding met de binnenstad. De betoncentrale en de kranen zijn de eyecatchers van dit herbestemmingsproject. De hele zuid-west gevel van De Nieuwe Dokken kijkt uit over het water. Bewoners kunnen er dus genieten van een ontspannende wandeling in de namiddagzon of ’s avonds bij zonsondergang.

Openbare voorzieningen

Voor ons is de omgeving minstens even belangrijk als het project zelf. Met de Nieuwe Dokken geven we de volledige buurt een nieuw gezicht. Omringd door groen en water komen er verschillende openbare voorzieningen zoals een kinderdagverblijf, buitenschoolse kinderopvang, basisschool en wijksporthal.

Je terras wordt je eigen urban jungle. Tussen het groen geniet je tot laat in de avond van de ondergaande zon en het bruisende stadsleven dat zich aan de horizon aftekent
Nieuwe Dokken Gent Caaap Bijoux Kroon Final

Recreatiemogelijkheden

Langs het water valt er vanalles te beleven. Er komen lokale handelaars, een brasserie, een broodjeszaak, kantoren ... Jong en oud kunnen er ontspannen dankzij brede wandelpromenades, groene wijkparken en nieuwe speeltuigen. Wie liever gaat shoppen in de historische binnenstad steekt makkelijk de dokken over via de handige fiets- en voetgangersbruggen.

De buurt van de toekomst

De ‘Nieuwe’ in De Nieuwe Dokken slaat niet zomaar op het feit dat we aan het Gentse Handelsdok een gloednieuwe buurt uit de grond stampen. Het wijst ook op hoe we het concept ‘ambitieus bouwproject’ herdefiniëren. We durven verder kijken dan morgen en willen actief nadenken over de duurzame buurt van de toekomst. In De Nieuwe Dokken zullen we zeer efficiënt met energie en warmte omspringen. Daarnaast zetten we in op het vervoer van morgen: fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer staan centraal. De coöperatie DuCoop (die de duurzaamheidsdiensten in De Nieuwe Dokken voorziet) is zelfs de trotse winnaar van de Klimaatprijs van de Radicale Vernieuwers, uitgereikt door De Standaard en Radio 1.

De Nieuwe Dokken Gent Duurzaamheid
Od Moestuin Final Web

Fase 2 van het project

De bewoners van FAAR en DEK nemen stilaan hun intrek in hun nieuwe thuis. Ondertussen is ook de bouw van de tweede fase in het project van start gegaan. Ten noorden van de Faar by Beel en Het Dek komen een aantal nieuwe gebouwen: Pergola, met zijn indrukwekkende terrassen, en Bijoux, een gebouw met 8 unieke entiteiten. Tussen de twee gebouwen is er een groene, edible garden, een stadsmoestuin vol eetbare planten.

Pergola

Dankzij de uitzonderlijke trapvorm van het gebouw, genieten bewoners volop van ruime, drempelloze terrassen met variatie aan zichten: moestuin, wijkpark op dok én stad. Daardoor voeg je buitenruimte toe aan je woonkwaliteit.

Bovendien woon je in Pergola omringd door groen. Langs de ene kant bevindt zich de centrale moestuin van het noordveld. Deze staat vol met eetbare planten die je zo kunt klaarmaken in je keuken en opeten. Langs de andere kant komt dan weer het wijkpark.

Pergola Terras
Bijoux Terras

Bijoux

Bijoux is een strak boetiekgebouw met slechts 8 unieke entiteiten. De combinatie van speelse elementen zoals de glanzende gevelsteen en een weloverwogen, hoogkwalitatieve materiaalkeuze maken Bijoux een architecturale parel die schittert aan het water en baadt in het licht.

Een parel aan het water

De acht luxeappartementen combineren een doordachte architectuur met een uniek zicht op het water én de stad. De combinatie van de glanzend witte sokkel met daarboven een zachtgroene gevelsteen laat Bijoux schitteren aan de kade én perfect aansluiten op het naastgelegen, nieuw aangelegd, park.

Bij Bijoux gaan we voor niets minder dan het ultieme wooncomfort. Dit weerspiegelt zich ook in de hoge afwerkingsgraad en kwalitatieve materiaalkeuzes. Vanaf het begin krijg je een persoonlijke interieurcoördinator die je vaste aanspreekpunt wordt doorheen het volledige bouwtraject. Samen met jou denkt zij na over indeling, inrichting en afwerking en geven jullie samen jouw toekomstige thuis vorm.

Dames & Heren

Dames & Heren is een statig gebouw, ontworpen door toparchitect Stéphane Beel. Tien unieke woningen die luxe ademen langs de kade aan het glinsterende water van de Gentse Dokken.

Elke unieke woning van Dames & Heren bestaat uit een tuinwoning onderaan (benedenwoning) en een kadewoning bovenaan (bovenwoning). Dat zorgt voor een gebouw met twee volwaardige voorgevels: de tuinwoning heeft een voordeur langs de zijde van de moestuin, de kadewoning aan het water.

ONTDEK DIT GEBOUWONTDEK DIT GEBOUW

Wil je nog meer weten over dit project?