De buurt voor de tijd van je leven.

Het Academisch Kwartier

Lier

Samen met META architectuurbureau, BOB361 architects, Callebaut architecten en Okra landschapsarchitecten brengt CAAAP nieuw leven in de oude Normaalschoolsite in hartje Lier.

Bezoek de websiteBezoek de website

  • Historische site in het hart van Lier
  • Hedendaags wonen

  • Architecturale diversiteit
  • Incubator voor startende ondernemers

  • Publieke pleinen
  • Groene stadstuinen

Eind 2012 sloot de eeuwenoude Normaalschool in het hart van Lier haar deuren en kreeg CAAAP de unieke opportuniteit om deze prachtige plek een tweede leven te geven.

De Normaalschool

De eerste fase van dit ambitieuze stadsvernieuwingsproject bevindt zich in het voormalige schoolgebouw aan de kant van de Berlaarsestraat. De eerste verdieping van het gebouw werd gerenoveerd tot 10 luxueuze duplexappartementen met 2 of 3 slaapkamers. Op vandaag is er nog één duplex te koop.

Ontdek de laatste duplexOntdek de laatste duplex
De leslokalen worden omgevormd tot hedendaagse woningen met bijzondere aandacht voor de origine van de plek. De voormalige speelplaatsen ondergaan een complete metamorfose tot publieke pleinen en groene stadstuinen.

De Lesselier

De Lesselier nestelt zich centraal op de woonsite tussen de statige Normaalschool en de aanpalende buurt.

De elegante en moderne nieuwbouwarchitectuur contrasteert mooi met de historische uitstraling van de bestaande schoolgebouwen. De Lesselier omvat 39 appartementen die een mix zijn van 1, 2 of 3-slaapkamerappartementen.

Ontdek dit gebouw Ontdek dit gebouw

De Scholier

De Scholier blaast een nieuwe wind door het oude schoolgebouw ten noorden van de site, achter de Normaalschool. Wat vroeger leslokalen waren, worden nu hedendaags woningen. Met bijzonder aandacht voor de origine van de plek en de vroegere architectuur. De Scholier biedt een diversiteit aan woonmogelijkheden met in totaal 36 entiteiten variërend van studio's tot 1-, 2-, 3-slaapkamerappartementen, duplexen en penthouses.

Ontdek de Scholier Ontdek de Scholier

Geïnteresseerd? Geef je gegevens door en we houden je op de hoogte.

CAAAP Info De Normaalschool-
Voornaam*
Familienaam*
E-mail*
Telefoonnummer*
Lead Source
Project of onderwerp
Ik heb een vraag of opmerking
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en geef de toestemming dat mijn gegevens worden verwerkt conform de privacyverklaring onderaan deze pagina.*  
Nieuwsbrief Opt In

Wil je nog meer weten over dit project?

Bezoek de websiteBezoek de website

Contactgegevens

info@caaap.be

+32 (0)9 268 28 40