Denk vandaag aan morgen

Geschreven op 4 december 2017

Neem een kijkje in ons eerste Lifetime Comfort appartement en ontdek de voordelen van levenslang wonen.

Caaap Lifetime Zwevegem Leanderhof

Lifetime: bakstenen en dienstverlening

Dat we met Lifetime bakstenen en dienstverlening combineren las je eerder al. Maar hoe zo’n rolstoelvriendelijk appartement er nu precies uit ziet, ontdek je hier. Ons team van interieurarchitecten ontwierp dit modelappartement rekening houdend met alle noden en wensen van de toekomstige bewoner.

Het appartementen werd op enkele punten ‘onzichtbaar’ aangepast, zodat de bewoner er kwalitatief kan blijven wonen ook als ze ouder of minder mobiel worden

Ruim en rolstoelvriendelijk

Het appartement is ruim van opzet en is onder meer voorzien van bredere deuropeningenschuifdeuren, drempelloze terrassen en een badkamer die rolstoelvriendelijk is:

 • zo kunnen de Open Space deuren van Duravit na het douchen eenvoudig tegen de muur worden geklapt. De badkamer lijkt zo optisch gezien niet alleen een stuk groter maar geeft ook meer bewegingsvrijheid.
 • De douchetub is uitbetegeld en drempelloos.
 • Het badkamermeubel Linea van Sleurs is eveneens onderrijdbaar.
 • Naast het verhoogd toilet met softclose is een handgreep van FSB gemonteerd voor een stevige houvast. En de blinde afdekplaat kan in de toekomst eenvoudig vervangen worden door een opklapbare steun.
Denk Vandaag Aan Morgen Leanderhof Zwevegem Caaap01
Denk Vandaag Aan Morgen Leanderhof Zwevegem Caaap02

Ergonomische keuken

Maar ook in de keuken staat ergonomie, comfort en functionaliteit centraal.

 • De onderkasten zijn voorzien van brede en hoge lades voor maximale opbergruimte.
 • Er is een ruime koel- en vriescombinatie voorzien zodat je geen extra diepvriezer in de berging hoeft te plaatsen.
 • Een deel van het werkblad is onderrijdbaar zodat je het ook als zitwerkplek kan gebruiken.

“We kozen voor een onderhoudsvriendelijk werkblad in marmerlook dat aansluit bij de warme houtprint van de kolomkasten. De leefkeuken nodigt uit om te kokerellen”, aldus Marjan.

Designmeubilair zonder visuele compromissen

“Ook voor het meubilair gingen we op zoek naar enkele betrouwbare partners die gekend zijn om hun functionele, doch esthetische meubelen,” vertelt Marjan.

Hidden is het designlabel van de firma Haelvoet dat een antwoord biedt op de stijgende vraag naar modern, eigentijds meubilair met een actief comfort en ‘verborgen’ functionaliteit. Een prachtig voorbeeld hiervan is hun het Hilo bed.

Stefanie Desmet, brand manager bij Hidden: “Het Hilo bed combineert pure schoonheid met alle nodige comfort. Een luxueus boxspringbed met een geïntegreerd hoog-laag mechanisme zonder dat dit zichtbaar is. Dankzij de instelbare hellingsgraad bekom je een ideale zitpositie om te ontbijten, te lezen of tv te kijken. Bovendien is het een op en top Belgisch product.”

Van de 2de slaapkamer maakten we een ‘flexibele’ slaapkamer. Deze hobby/bureauruimte vormt een uitbreiding van de leefruimte en kan door middel van een schuifdeur afgesloten worden. We plaatsten er het bureaubed van Boone: deze ruimtebesparende oplossing combineert 2 functies in één meubel: het bureau kan in een handomdraai omgevormd worden naar een eenpersoonsbed. Handig voor als één van de kleinkinderen komt slapen.

Denk Vandaag Aan Morgen Leanderhof Zwevegem Caaap03
Denk Vandaag Aan Morgen Leanderhof Zwevegem Caaap05
Denk Vandaag Aan Morgen Leanderhof Zwevegem Caaap06

Levenslang wonen met het OCMW als partner

In de leefruimte is een videofoon van Televic geïnstalleerd. Dit toestel kan op termijn gekoppeld worden met een noodcentrale. Wanneer je zorgvraag als bewoner na verloop van tijd stijgt, kan je in je vertrouwde omgeving blijven wonen en stel je samen met het OCMW je zorgpakket op maat samen.

Dit betekent dat je, in tegenstelling tot een erkende assistentiewoning, pas voor de zorgcomponent betaalt als je die ook effectief gebruikt en nodig hebt. Alles kan, niets moet.

Gebruikscomfort tot in het detail

Bij het ontwerpen van de Lifetime appartementen werden een aantal kleine en vooral praktische details in het interieur geïntegreerd.

 • Aan de inkomdeur is een seniorenslot voorzien: een comfortslot dat voor meer bedieningsgemak zorgt doordat de cilinder boven de greep is geplaatst.
 • De alles aan/uit knop in de inkomhal betekent een extra veiligheid wanneer je je appartement verlaat.
 • In de hal is er eveneens led-oriëntatieverlichting voorzien voor meer comfort als je ’s nachts je bed uit gaat.
 • De design handdoekradiator in de badkamer zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur in de badkamer. Bovendien heb je altijd een warme handdoek binnen handbereik na het douchen.

Gerelateerd project