Vergrijzing vraagt aangepast woonaanbod

Geschreven op 16 november 2017

De gepensioneerden van morgen zijn de investeerders van vandaag. Heel wat 65-plussers beginnen straks aan hun tweede jeugd, maar dat betekent daarom niet dat ze minder bezorgd zijn om hun spaarcenten. Babyboomers vinden hun geluk steeds meer in de steden en een nieuwe woonst in het stads- of dorpscentrum lonkt. Er komt een grote demografische shift aan[1] en CAAAP wil daar met haar woonconcept Lifetime het verschil maken.

Lifetime by CAAAP Vergrijzing

Lifetime als investering

Met het concept Lifetime combineert CAAAP bakstenen met kwalitatieve dienstverlening in een levendig centrum. Het is de zorg- en woonformule voor de toekomst met oog voor het comfort en het welbevinden van de bewoners. Binnen het concept Lifetime zijn er zowel Lifetime Comfort appartementen als Lifetime Assist appartementen (de zogenaamde erkende assistentiewoningen). In het project Leanderhof zijn de appartementen bijvoorbeeld gelegen naast het woonzorgcentrum waardoor de bewoners beroep kunnen doen op een uitgebreid gamma aan optionele zorg- en dienstverlening.

Lifetime by CAAAP oproepsysteem

In wat verschilt een Lifetime Comfort appartement van een klassiek appartement?

Een Lifetime Comfort appartement is uitgerust met een centraal oproepsysteem zodat je - indien gewenst - kan genieten van dienstverlening en zorg aan huis op maat. Die dienstverlening activeer je echter pas als het nodig is. Bij aankoop van zo’n appartement hebben de bewoners in de meeste gevallen die extra zorg immers nog niet nodig.

Je activeert de Lifetime dienstverlening dus pas als je die echt nodig hebt.

Vlakbij het woonzorgcentrum

En uiteraard speelt de ligging van de Lifetime Comfort appartementen een belangrijke rol. CAAAP kiest haar locaties zorgvuldig en op maat van de toekomstige bewoners: dicht bij het stadscentrum, naast een woonzorgcentrum en toch groen. Zo krijg je er als bewoner van Leanderhof zomaar even 20.000 m² parktuin bij!

Blijven wonen zelfs met toenemende zorgbehoefte

Wist je trouwens dat je op Leanderhof kan blijven wonen ook als je zorgbehoefte groter wordt? Je schakelt over op de Lifetime Assist appartementen, beter gekend als de assistentiewoningen, van het OCMW Zwevegem. Die liggen ook op Leanderhof en worden door het OCMW verhuurd. Ook al word je dus iets minder mobiel, dan nog blijf je genieten op Leanderhof.

Bezoek het Lifetime modelappartement

Benieuwd hoe zo’n Lifetime Comfort appartement eruit ziet? Maak dan eens een afspraak via de website leanderhof.be.

[1] Bron: ‘Cohousing, fysieke winkels en kleiner wonen. Zo ziet de toekomst eruit volgens trendwatcher Herman Konings – VOKA Ondernemers A’pen Real Estate dec’16.

Gerelateerd project